• Afterwork
  • Els 50 catalans de la Guia Michelin 2016

Els 50 catalans de la Guia Michelin 2016

L'edició 2016 de la prestigiosa guia francesa inclou quatre nous restaurants de Catalunya que aconsegueixen la seva primera estrella

Un dels cuiners guardonats amb una estrella Michelin
Un dels cuiners guardonats amb una estrella Michelin
Redacció VIA Empresa
27 de Novembre de 2015
Act. 27 de Novembre de 2015
La Guia Michelin de 2016 compta amb un total de 50 restaurants catalans amb estrelles, el que posiciona Catalunya com la comunitat autònoma més guardonada de la llista de 188 espais gastronòmics de l'Estat espanyol. Enguany, s'hi han sumat quatre nous establiments amb estrella, el mateix nombre de restaurants que han perdut la seva única estrella.

Les quatre novetats de la llista són Disfrutar, Hoja Santa, Tresmacarrons i Emporium. Els qui han perdut la seva única estrella són Ca L' Arpa, Manairó, Comerç 24 i Neichel, els dos últims per tancament del negoci.

En la llista de l'elit, formada pels vuit únics restaurants espanyols amb tres estrelles Michelin, s'hi troben el Celler de Can Roca i Sant Pau, dels xefs Joan Roca i Carme Ruscalleda, respectivament.

Entre tots els guardonats, la restauració catalana suma 60 distincions en aquesta última edició de la Guia Michelin.

Amb tres estrelles

El Celler de Can Roca. Joan Roca (Girona)

 

Sant Pau. Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, Maresme)


Amb dues estrelles

Abac. Jordi Cruz (Barcelona)

 

Miramar. Paco Pérez (Llançà, Alt Empordà)

Lasarte. Martín Berasategui (Barcelona)

Les Cols. Fina Puigdevall (Olot)

Enoteca. Paco Pérez (Barcelona)

Moments. Raül Balam (Barcelona)


Amb una estrella Michelin
Hoja Santa. Albert Adrià i Paco Méndez (Barcelona)
Disfrutar. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Barcelona)
TresMacarrons. Miquel Aldana (Masnou)
Empòrium. Joan Màrius Jordà (Castelló d'Empúries)
Pakta. Albert Adrià (Barcelona)
Tickets. Albert Adrià (Barcelona)
Malena. Josep Maria Castaño (Gimenells, Segrià)
L'Ó. Jordi Llobet (Sant Fruitós de Bages)
Les Moles. Jeroni Castell (Ulldecona, Montsià)
Casamar. Quim Casellas (Llafranc, Baix Empordà)
Alkimia. Jordi Vilà (Barcelona)
Caelis, Hotel Palace. Romain Fornell (Barcelona)
Cinc Sentits. Jordi Artal (Barcelona)
Dos Cielos, Hotel Melià. Javier i Sergio Torres (Barcelona)
Gaig. Carles Gaig (Barcelona)
Hisop. Oriol Ivern (Barcelona)
Hofmann. Mey Hofmann (Barcelona)
Fonda Sala. Toni Sala (Olost, Osona)
Moo, Hotel Omm. Juan Pretel (Barcelona)
Saüc. Xavier Franco (Barcelona)
Via Veneto. Josep i Pere Monje (Barcelona)
Els Casals. Oriol Rovira (Sagàs, Berguedà)
L'Angle. Jordi Cruz (Barcelona)
Capritx. Artur Martínez (Terrassa, Vallès Occidental)
Estany Clar. Josep Xandri (Cercs, Berguedà)
Can Jubany. Nandu Jubany (Calldetenes, Osona)
La Cuina de Can Simón. Xavier Lores (Tossa de Mar, Selva)
Ca L'Enric. Jordi Juncà (La Vall de Bianya, Garrotxa)
Bo.Tic. Albert Sastregener (Corçà, Baix Empordà)
Massana. Pere Massana (Girona)
La Fonda Xesc. Francesc Rovira (Gombrèn, Ripollès)
Els Tinars. Marc Gascons (Llagostera, Gironès)
Torreó de L'Indià. Fran López (Xerta, Baix Ebre)
Rincón de Diego. Diego Campos (Cambrils, Baix Camp)
Can Bosch. Joan Bosch (Cambrils, Baix Camp)
Fogony. Zaraida Cotonat (Sort, Pallars Sobirà)
Les Magnòlies. Víctor Trochi (Arbúcies, la Selva)
Dos Palillos. Albert Raurich (Barcelona)
Koy Shunka. Hideki Matsuhisa (Barcelona)
Lluerna. Víctor Quintillà (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès)
Nectari. Jordi Esteve (Barcelona)
Els Brancs. Javier Cabrera (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà)