Pep Guardiola posa els gols i les postres a Manchester
L’entrenador del City obrirà a l’estiu el restaurant Tast, que aproparà la cuina catalana a la ciutat anglesa
A Pep Guardiola l'acompanya la fama d'obsessiu de la feina. Els que el coneixen asseguren que viu 24 hores dedicat al futbol. Aquesta mateixa setmana, Gerard Piqué ha explicat a The Players Tribune com el 2012 el llavors entrenador del Barça li va perdre la confiança a l'entendre que la prioritat del central ja no era el futbol. Però dominar la Premier amb 16 punts d'avantatge sobre el segon classificat permet uns instants de relaxació. Suficients perquè Guardiola s'hagi decidit a obrir un negoci a Manchester. El coach del City s'ha afiliat amb els directius del seu club, Txiki Begiristian i Ferran Soriano, i amb el xef Paco Pérez per inaugurar el restaurant Tast. Un espai que aproparà la gastronomia catalana a la ciutat anglesa.
Un negoci anglès amb gust català
La carrera de Guardiola ha estat marcada per la constant comparació amb Jose Mourinho, el seu antagonista. La rivalitat entre els dos millors entrenadors dels darrers anys semblava arribar al seu punt àlgid l'any passat quan van fitxar pels dos clubs de Manchester. El que havia de ser el capítol definitiu d'una batalla històrica ha quedat com un epíleg descafeïnat. Mentre el City de Guardiola no deixa de créixer, el United de Mourinho s'enfonsa en la vulgaritat futbolística, incapaç de competir amb el veí sobre qui abans feia burles. El mateix sembla passar amb la seva adaptació a la ciutat. Mourinho segueix vivint en un hotel amb la maleta sempre a punt per tornar a Londres i Guardiola sembla haver-se adaptat a la metròpoli anglesa, fins al punt d'obrir el seu propi negoci.
El restaurant Tast obrirà les seves portes aquest estiu a King Street, una de les arteries comercials més importants de Manchester. La premsa, però, ja s'ha encarregat d'advertir sobre la suposada maledicció que pesa sobre el local escollit. En el número 20 de King Street es va instal·lar el Quill, un restaurant amb pretensions que va tancar al cap de vuit mesos. Després li va tocar el torn a l'igualment sofisticat Suri, que va aguantar cinc mesos.
El Tast confia a canviar la mala dinàmica del local amb una proposta de cuina catalana d'alta qualitat. L'encarregat de seleccionar els plats del país que tastaran els veïns de Manchester serà el xef Paco Pérez, que acumula cinc estrelles Michelin i que dirigeix el prestigiós restaurant Miramar de Llancà.
La plantilla catalana del Tast la completa l'empresa d'interiorisme Nordicthink, que serà l'encarregada de posar el caràcter i la personalitat al restaurant amb la seva proposta de mobiliari d'alta qualitat i d'inspiració nòrdica.
Guardiola i companyia no s'han llançat en solitari a l'aventura gastronòmica. Al darrere del projecte estarà el grup de restauració Fazenda, que s'ha fet un forat en el sector gràcies als seus restaurants de cuina brasilera amb preus assequibles.