• Afterwork
  • Sandra Bullock, una emprenedora de proximitat

Sandra Bullock, una emprenedora de proximitat

L'actriu ha portat la seva passió per la cuina als seus projectes empresarials, molt arrelats a la ciutat d'Austin

Sandra Bullock ha apostat pel negoci de la pastisseria
Sandra Bullock ha apostat pel negoci de la pastisseria
Victor Solvas
29 de Juliol de 2016

Sandra Bullock va néixer a Virgínia, però, com diu la dita castellana, "uno no es de donde nace, sino de donde pace", i l'actriu ha decidit "pacer" a Austin, Texas. Allà no només ha establert la seva residència, sinó que també s'ha decidit a tirar endavant els seus projectes professionals, que van més enllà de protagonitzar comèdies romàntiques. La seva passió més enllà de les pantalles és la cuina, i ho reflecteix a l'establiment Waltons, una pastisseria de referència a la ciutat, i que es regeix sota els paràmetres de la producció local i orgànica.

Descriure Waltons simplement com a pastisseria és quedar-se curt. El soci de Bullock en el projecte, JeraldRhodes, considera el local com "el lloc en què qualsevol núvia pot venir i emportar-se tot el que necessita per la boda, excepte el vestit". I així es mostra a la web. Els productes estrella són els pastissos i cupcakes, però Waltons compta també amb un servei de floristeria, menús completíssims per a celebracions i regals gastronòmics orgànics que serien la guinda del pastís de qualsevol llista de bodes.

Bullock parla de Waltons com una pastisseria "d'estil vienès", tant per estètica com per productes, i dóna importància als mètodes de treball i la filosofia que impera al local. "La meva germana és la xef i amb ella hem acordat crear un projecte centrat en la qualitat, però també en el respecte al medi ambient. Tots els productes són locals i biodegradables, i donem una gran importància al reciclatge".



Amb un currículum on apareixen èxits com Speed, Mentre dormies o Gravity, i amb un salari mitjà de 10 milions de dòlars per pel·lícula, l'aspiració de Bullock amb Waltons va més enllà de l'aspecte econòmic. "Al final, és possible que no faci un cèntim amb aquest negoci, però si et fixes en tota la feina que hem fet amb l'edifici, la inversió ja ha valgut la pena".

L'actriu es refereix al projecte de reforma i redecoració de l'edifici on està situat Waltons. Un local de dues plantes construït al segle XIX i que, gràcies al treball liderat per Bullock s'ha convertit en un dels espais més emblemàtics d'Austin.

El restaurant fallit Amb Waltons Bullock potser no farà el negoci que arrodoneixi –més- els seus ingressos, però tampoc sembla que l'hagi de tancar aviat. Molt diferent ha estat el cas del restaurant Bess Bistro que l'actriu va obrir també a Austin el 2006.

Seguint el mateix paràmetre de Waltons, Bullock va escollir un edifici clàssic de la ciutat per reformar-lo i crear un restaurant d'inspiració francesa que s'havia de convertir en un dels punts de parada obligatòria a la ciutat texana. Allò no va sortir tan bé com l'actriu va preveure, i el 2014 van decidir canviar el rumb del projecte i abandonar la cuina francesa, el que va suposar l'estocada final pel local. Avui, el seu lloc l'ocupa un restaurant de tapes.