Els 10 titulars de juny al món
Els acords amb Iran, el Mobile World Congress, una empresa energètica a borsa o l'aniversari de la Xina comunista, aquests són els títols destacats del mes
L'aniversari de la Xina comunista
The Economist: 100 anys del partit comunista Xinès
El Partit Comunista Xinès va néixer al juliol de 1921 en un saló en el districte de Xangai, que aleshores ho controlava França amb tan sols 13 persones presents. Avui dia ho formen mes de 95 milions de persones, la qual cosa és gairebé el 7% de la població del país.
El Partit Comunista Xinès ara parla d'una "nova era" sota Xi Jinping, el "líder del poble" que pot romandre en el poder indefinidament després de l'eliminació dels límits del mandat presidencial.
Acabarem amb la pandèmia?
Scientific American: Variant delta de la covid-19
La variant es va identificar per primera vegada a l'Índia, es considera una de les més preocupants, la qual cosa significa que els científics creuen que es pot propagar més fàcilment o causar una malaltia més greu. Es creu que és entre un 40-60% més transmissible que la variant Alpha.
A més, s'especula amb que pot ser més resistent a ser tractada amb els anticossos que ens donen les vacunes, però no està demostrat i les autoritats competents urgeixen a la població a vacunar-se al més aviat possible.
L'informació al núvol, un mercat creixent
Telefónica: Telefónica compra Altrostatus
L'operadora, a través de la seva filial Tech, ha anunciat l'adquisició de la companyia catalana Altostratus Cloud Consulting, especialitzada en serveis multicloud i premier partner de Google Cloud per al sud d'Europa
Daniel Aldea, CEO d'Altostratus, afirma que "ser part de Telefónica Tech culmina un recorregut que va començar fa més de cinc anys per convertir-nos en el líder de serveis de Google Cloud a Espanya".
Telefónica ha seguit fent passos per avançar en la seva consolidació en aquests nous negocis. Així, ha recordat que, recentment, va integrar la seva divisió Acents en Tech. Amb el llançament de Tech, a la fi de 2019, Telefónica va engegar una estratègia de creixement en els negocis de cloud, big data, ciberseguridad, etc.
L'energia renovable a borsa
Investing: Acciona Energía surt a borsa
Acciona Energía s'ha estrenat amb una pujada del 3,25%, fins als 27,60 euros convertint-se en la tercera companyia a donar el salt aquest any després de Línea Directa i de la també renovable Ecoener.
José Manuel Entrecanales, president d'Acciona i de la seva filial Energía, ha donat la benvinguda als 180 grups d'inversió que han comprat en l'OPV –a través de més de 400 vehicles–, de "gran prestigi" i amb vista al llarg termini. Entrecanales ha destacat que "l'energia renovable suposa una oportunitat de creixement sense precedent", per la capacitat de la tecnologia i els compromisos de descarbonització.
Una fusió de viatges
Spanish News: Viatges El Corte Inglés i Logitravel es fusionen
Viatges El Corte Inglés i Logitravel han tancat l'acord per fusionar els seus negocis i convertir-se en un grup de més de 3.500 milions de facturació.
Fonts properes a l'operació confirmen que Viatges El Corte Inglés comptarà amb un 75% de la nova companyia després de la integració i Logitravel comptarà amb el 25% restant. El negoci conjunt de tots dos sumea més de 3.500 milions en ingressos, 500 punts de venda i una plantilla de 5.000 persones, a més d'una potent cobertura en línia.
El resultat d'aquesta fusió és competir amb Avoris i Globalia.
Més ritme que mai en l'activitat manufacturera
Expansion: L'activitat manufacturera creix al ritme més ràpid des de 1998
Segons reflecteix l'índex de gerents de compres (PMI), l'activitat manufacturera espanyola s'ha accelerat al juny fins a aconseguir el seu major ritme d'expansió des d'abril de 1998 i ha aconseguit els 60,4 punts.
La demanda interna no va ser l'única font de creixement, les comandes per a exportació també van augmentar d'una manera més pronunciada i amb el ritme més ràpid en tres anys i mig amb demanda sobretot de la resta d'Europa i nord d'Àfrica.
https://www.expansion.com/economia/2021/07/01/60dd7344e5fdead02b8b469f.html
Gran aposta pel Regne Unit i el cotxe elèctric
Reuters: Nissan aposta pel Regne Unit
Nissan anuncia que pagarà 1165 milions d'euros perquè la planta de Sunderland (Regne Unit) fabriqui un tot terreny elèctric i bateries.
La inversió comptarà amb el suport de socis com el fabricant de bateries Envision AESC i de l'Ajuntament de Sunderland, i es basarà en tres eixos: producció de vehicles elèctrics, fabricació de bateries i electricitat renovable.
Una catalana amb milions
Expansión: L'empresa catalana Microverse aixeca 10 milions d'euros
La plataforma d'educació tecnològica, amb el suport d'inversors com Spotify, Google, i Northzone -que és accionista de Wallapop-, ha aixecat en aquesta nova ronda d'inversió 12,5 milions de dòlars o el que és el mateix, 10 milions d'euros per poder seguir formant a enginyers.
https://www.expansion.com/catalunya/2021/07/01/60dcc70f468aeb67438b4597.html
Conferències presencials o videoconferències?
CNN: Nou Mobile World Congress
El Mobile World Congress (MWC) d'aquest any ha estat unes de les grans cites tecnològiques a la qual han acudit uns 50000 participants, la meitat que abans de la pandèmia, i és que hi ha una tendència de pensament sobre si són necessàries les reunions en persona. A més, marques com Facebook, Qualcomm o Google no han acudit a l'esdeveniment presencialment. Algunes ho han fet de manera virtual i unes altres han decidit no anar.
És un experiment i segur molta gent té la vista posada en com surt el resultat per implantar aquest nou model.
https://edition.cnn.com/2021/06/29/tech/mobile-world-congress-tech-events-future/index.html
Una negociació que sembla interminable
Reuters: L'acord entre Iran i Nacions Unides sembla que empitjora
Iran encara no ha decidit si ampliarà un acord amb l'agència de supervisió nuclear de Nacions Unides sobre l'accés a imatges de vigilància en les seves instal·lacions nuclears, segons va dir el Ministeri iranià d'Exteriors.
Iran va començar a limitar aquest any l'accés dels investigadors de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica a les seves instal·lacions nuclears, dins d'una campanya de pressió sobre Occident entorn el seu malfet acord de 2015 amb potències internacionals.
Teheran intentava pressionar a les potències europees perquè trobessin una forma d'alleujar les sancions sobre el sector petrolier i el bancari, imposades fa tres anys quan el llavors president dels Estats Units, Donald Trump, va retirar el seu país de l'històric acord. Dins d'aquests esforços, Iran va abandonar els límits d'enriquiment d'urani establerts en l'acord i ara ho enriqueix a un 60%. A més, els seus nivells més alts de la història, encara que encara per sota del nivell armamentístic del 90%.