Una 'butique' d'indústria 4.0

Advanced Factories espera 17.000 visitants, 350 expositors, 95 organitzacions empresarials i més de 190 periodistes acreditats

Albert Planas, Matilde Villarroya i Òscar Íñigo en la presentació de l'Advanced Factories | AAD
Albert Planas, Matilde Villarroya i Òscar Íñigo en la presentació de l'Advanced Factories | AAD
Aiats Agustí
Periodista
Barcelona
07 de Febrer de 2020

"Siemens ha trigat tres anys a venir a l'AdvancedFactors", no per voluntat, sinó per espai. I aquest any el saló té una llista d'espera de 45 empreses. Així es fa palès que Advanced Factories ja s'ha convertit en un esdeveniment de referéncia en el sector de la indústria 4.0. Aquest any s'esperen més de 17.000 visitants, 350 expositors, 95 organitzacions empresarials i més de 190 periodistes acreditats, segons ha avançat Albert Planas, director general d'Advanced Factories en la presentació de les novetats de la fira, que se celebra del 3 al 5 de març al CCIB.

 

Amb l'automoció, alimentació, aeronàutica, ferroviari, salut, siderúrgia, tèxtil i energia com a sectors de principal demanda, Planas ha afirmat que, un any més, "l'espai se'ns ha quedat petit", respecte a les perspectives d'assistència d'expositors en l'esdeveniment per a líders i pimes industrials que busquen solucions en automatització industrial, màquina-eina, robòtica i noves tecnologies per a la indústria 4.0. Intel·ligència Artificial, Digital Twin, robòtica, IIoT, o ciberseguretat seran algunes de les tecnologies que protagonitzaran la quarta edició d'Advanced Factories, que després de tres anys es consolida com l'esdeveniment butique de referència per als professionals que busquen les últimes solucions per convertir les seves plantes en fàbriques 4.0.

Advanced Factories espera 17.000 visitants, 350 expositors, 95 organitzacions empresarials i més de 190 periodistes acreditats

Amb una agenda específica per a cada professional, el saló també celebra l'Industry 4.0 Congress, que oferirà als directors generals, responsables d'IT i caps de planta o operacions de cada sector les eines digitals que necessiten per impulsar la seva indústria. El director del congrés, Òscar Íñigo, avisa: "Els donarem molta feina als professionals".

 

Segons Íñigo "hem rebut més de 200 propostes en el call for speakers", cosa que prova que "l'Industry 4.0 Congress és ja un referent en el sector".

El congrés comptarà amb vuit fòrums verticals específics sobre aeronàutica, salut, alimentació, siderúrgia, automoció, tèxtil, ferroviari o energia, així com quatre eixos temàtics sobre equips industrials i nous processos de producció, sostenibilitat, tecnologies digitals aplicades a la indústria i customización del producte. Entre els ponents es troben perfils tan rellevants com Henrik von Scheel, industry 4.0 originator; Adriana Vázquez, AI & Data Analytics expert a IBM; Oriol Alcova, director general d'Esade Creápolis; Sergio Alcaraz de Nissan; Meritxell Gimeno, CEO de Draco Systems o Jusé Luis Parriego, HR Business Head, Communication & Innovation Lead en GlaxoSmithKline, entre d'altres.

Aquest any, el congrés europeu sobre indústria avançada i digital comptarà entre les seves novetats amb el Fòrum de Ciberseguretat Industrial, en el qual s'exposaran les claus per establir plans i mesures per reduir els temps de resposta davant un ciberatac i contenir els efectes negatius que pot tenir sobre la producció. "Des que les nostres màquines estaran connectades, hem de saber que seran atacades", ha avisat.

L'Industry 4.0 Congress rep més de 200 propostes pel call for speakers

L'Industry 4.0 Congress acollirà també per primera vegada la celebració de l'I Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials, que comptarà amb la participació de representants de diversos ecosistemes industrials d'Espanya amb la finalitat de posar en comú les principals dificultats amb que es troben cadascun d'ells i les solucions més innovadores que s'han implementat.

L'esdeveniment explicarà també amb diferents esdeveniments de networking en els quals trobar socis, establir sinergies i crear aliances, com el Leadership Summit o els Factories of the Future Awards, que aquest any ha rebut més de 170 candidatures. Destaquen també els tours tecnològics per recórrer en una hora les demos i aplicacions reals de les solucions més disruptivas presents a Advanced Factories, així com el Racó d'Innovació by CIAC, en el qual es presentaran els 12 projectes finalistes de la VI edició del Racó d'Innovació. També presentaran els seus projectes una desena de startups en un pitch en l'Industry Startup Forum. A més, després que el País Basc, Baden-Würtemberg i Andalusia, aquest any la regió industrial convidada és la Comunitat Valenciana.

Més de 350 firmes expositores presentaran les seves innovacions i solucions per a la indústria 4.0 en Advanced Factories, com ABB, Accenture, AMADA, Delta, HP, Infaimon, Igus, Bosch Rexroth, Schunk, Siemens, Tecnalia, T-Systems i Universal Robots, entre moltes altres.

Finalment, la Directora General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, ha agraït la voluntat d'incloure a l'administració en el projecte, ja que aquesta fira encaixa totalment amb la visió de la Generalitat d'assentar la indústria 4.0 en el nostre teixit industrial. "Tenim un teixit empresarial pime que moltes vegades no són capaces de veure els avantatges de la indústria 4.0 o la necessitat de què em pot aportar, de vegades detectem por o desconeixement", uns dubtes que intenten rebatre amb el programa Proacció 4.0. "Si no entren en aquesta dinàmica és probable que deixin d'existir", així, doncs, l'Advanced Factories els permet fer una petita "degustació" del que està passant en el sector.