Imatge d'una edició anterior de l'Advanced Factories | Cedida

Economia

L’Advanced Factories espera reunir més de 10.000 assistents

La fira sobre indústria 4.0 preveu tenir un impacte econòmic de més de 22 milions d’euros a Barcelona

L’Advanced Factories 2018, la fira sobre indústria 4.0 que se celebrarà a Barcelona del 13 al 15 de març, espera reunir més de 10.000 assistents i deixar un impacte econòmic de més de 22 milions d’euros a la ciutat. Així, la fira convertirà Barcelona en el punt de trobada del sector a Europa per donar a conèixer les millors pràctiques en innovació industrial, segons informen en un comunicat.

En aquesta nova edició, la fira a un gir cap a un vessant més tecnològica i digital. Basada en el món de l’automatització industrial, la màquina-eina i la robòtica, en aquesta ocasió les tendències tecnològiques, la fabricació additiva 3D o la intel·ligència artificial prendran més protagonisme.

Amb aquest nou enfocament, per primera vegada es podran veure processos de fabricació de revestiments en làser 3D. A més, els llançaments de nous productes també tindran com a protagonistes sistemes totalment robotitzats amb solucions connectades per a operacions complexes o els darrers desenvolupaments de metrologia i impressió 3D en metall amb nous softwares intel·ligents.

D’altra banda, l’Advanced Factoreis descobrirà alguns dels 180 productes de cloud més innovadors, amb solucions multisectorials que van des dels dispositius fins al núvol amb equips, sistemes i plataformes digitals que permeten millorar la competitivitat de les pimes industrials.

Per això, l’Industry 4.0 Congress debatrà sobre la fabricació intel·ligent, la recopilació i l’anàlisi de dades de mesurament. Durant els tres dies de congrés es compartiran estratègies, nous models de negoci i verticals per a l’automoció, l’aeronàutica, el sector ferroviari, tèxtil, alimentari o farmacèutic, entre altres. Així mateix, la fira comptarà amb ponències de 180 experts internacionals en les quals parlaran sobre fabricació additiva, la internet de les coses, intel·ligència artificial, robots col·laboratius o ciberseguretat.