• Economia
  • Els càmpings catalans, a l'alça: pugen un 10% els visitants

Els càmpings catalans, a l'alça: pugen un 10% els visitants

Els albergs registren 29.679 persones el febrer, un augment del 43,3% i la millor xifra de la història

Vista d'un dels carrers del Càmping la Noguera, situat al nucli de Sant Llorenç de Montgai | ACN
Vista d'un dels carrers del Càmping la Noguera, situat al nucli de Sant Llorenç de Montgai | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
25 de Març de 2024
Act. 25 de Març de 2024

Els càmpings catalans continuen creixent. El passat febrer van anotar 66.071 usuaris, un 10% més que el mateix mes de 2023. Són dades de l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'informe confirma la tendència del passat gener, quan l'increment interanual va ser del 2,74%.



Els càmpings, però, no són els únics que han augmentat les seves xifres d'assistència, ni tampoc els hostatges que més han crescut a Catalunya. Aquest honor pertany als albergs, que han tancat el millor febrer des que es tenen registres, amb 29.679 visitants. Es tracta d'un augment del 43,3% respecte del mateix mes de l'any passat.

 

Els càmpings i els albergs, la nova moda al turisme català

Des del 2014, l'INE publica mes a mes les dinàmiques que es produeixen arreu de l'Estat. A Catalunya s'ha produït un gran repunt del turisme a inicis de 2024. Si mirem les dades, les xifres no només milloren respecte a l'any passat, sinó que ho han fet de forma exponencial des del 2019. Llavors, l'ocupació dels càmpings era un 37,4% menor. En el cas dels albergs, si mirem només dos anys enrere, els usuaris s'han duplicat. La tendència és molt positiva als càmpings del territori català. El 2023, aquests allotjaments van rebre un total de 363.646 visitants durant el mes de maig, el màxim històric des de l'any 1999.

Els visitants als càmpings catalans han augmentat un 37,4% en cinc anys; els dels albergs s'han duplicat en només dos anys

La primavera passada, un informe del BBVA ja va visualitzar un escenari en què es mantindria o fins i tot incrementaria el nombre de visitants i el nivell de preus, alhora que s'exigiria una millora de la qualitat de l'oferta al turisme català. De moment, les estadístiques que han anat sorgint a posteriori han demostrat que els càlculs de l'entitat bancària eren correctes.

 

Els pisos turístics i el turisme rural, l'altra cara de la moneda

Cal dir, però, que la dinàmica no és igual a tot el sector. El bon moment dels càmpings i els albergs catalans contrasta amb el descens que han presentat tant els apartaments turístics com el turisme rural durant el passat mes de febrer. Tots dos van recular un 1,02% (35.421) i un 2,82% (27.827), respectivament. No és un cas aïllat: el gener, aquests allotjaments ja van presentar un declivi que s'ha mantingut al segon mes de l'any.