El Financial Times torna a reconèixer Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019. La publicació fDi Magazine publica un dels rànquings més prestigiosos a nivell internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial i que ja va assenyalar que el Principat seria la regió més interessant durant els anys 2016 i 2017.
Per elaborar aquesta classificació l’fDi Magazine analitza cinc criteris entre més de 450 regions i ciutats d’Europa: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Tenint en compte aquests indicadors, el rànquing elaborat per fDi Magazine determina que les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa, segons ha explicat el departament d’Empresa i Coneixement.
Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, “aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com una de les regions més atractives d’Europa pel que fa a captació d’inversions estrangeres”. “És la segona vegada consecutiva que Catalunya rep aquest reconeixement, és un indicador molt nítid de la confiança que generem a l’exterior”, destaca Aregio. “Catalunya compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora”, apunta el secretari d’Empresa i Competitivitat, uns actius als quals cal sumar-hi “una de les comunitats d’startups més dinàmiques d’Europa i proveïdors de primer nivell”.
La millor estratègia en captació d’inversions estrangeres
A banda de reconèixer Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019, la publicació també premia Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants. Seguint Catalunya es troben Rin del Nord-Westfàlia, Escòcia, Llombardia i Emília-Romanya.
Una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’Acció creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat arreu del món.