Seminari organitzat dins del marc del Coworkfest 2024 | Cedida

Economia

Els coworkings rurals catalans tanquen una edició de rècords del Coworkfest

El festival té l'objectiu d'enfortir el paper del coworking com a motor de dinamització en zones rurals

La tercera edició del Coworkfest ha conclòs amb èxit i ha reunit més de 400 participants en una setmana plena d'activitats que han tingut lloc en 15 espais de coworking de zones rurals d’arreu de Catalunya. Amb una oferta de més de 25 activitats, el festival ha visibilitzat l'arrelament i creixement del coworking en aquests territoris com a motor de dinamització econòmica i social. Les activitats, que han inclòs tallers formatius, sessions de networking, xerrades sobre IA i altres temàtiques, exposicions, visites culturals o de caire enogastronòmic, han mostrat la diversitat i potencial dels espais de coworking rurals, connectant professionals i emprenedors amb l'objectiu de reforçar la col·laboració i la innovació.

Begoña Garcia, gerent del CIS, destaca que “aquesta edició ha tornat a ser un èxit, gràcies a la implicació dels espais participants i la gran resposta de la comunitat local. Els espais de coworking rurals continuen demostrant que són llocs dinàmics, vertebradors de projectes, i claus per mantenir viu el talent al territori”. Des de la seva creació el 2022, el Coworkfest s'ha consolidat com un esdeveniment de referència per mostrar la importància creixent del coworking rural. En aquesta tercera edició, el festival ha tornat a esdevenir una plataforma imprescindible per donar a conèixer els espais de coworking rurals i les seves comunitats emprenedores.

Begoña Garcia: "Els espais de coworking rurals continuen demostrant que són llocs dinàmics, vertebradors de projectes, i claus per mantenir viu el talent al territori”

Així, durant una setmana, els espais participants han obert les portes al públic amb activitats que han posat de manifest el potencial del coworking rural com a eina d'innovació, retenció de talent i desenvolupament econòmic local.

El festival ha estat organitzat per Cowocat_Rural, xarxa d’espais de coworking rurals de Catalunya, actualment formada per més de 45 espais ubicats en zones rurals de Catalunya. El seu principal objectiu és afavorir i potenciar la fórmula innovadora de treball col·laboratiu per atraure i fixar capital humà qualificat a les zones rurals, i alhora retenir talent, un factor clau pel desenvolupament i l’activació econòmica d’aquests territoris.