Enfortir la productivitat de l'economia catalana, fomentar el teixit productiu -amb les startups i les pimes-, modernitzar els sectors econòmics tradicionals, entrar amb força als mercats i acabar amb la precarietat laboral. Aquests són els objectius principals del Govern i així ho ha volgut subratllar el president català, Quim Torra, durant la inauguració de la Jornada dels Economistes celebrades a l'hotel Crowne Plaza de Barcelona.
Acompanyat de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, del degà del Col·legi d'Economistes, Anton Gasol, el vicedegà, Oriol Amat, i el president del Consell General d'Economistes, Valentí Pich, entre moltes altres personalitats, Torra ha recordat que tant Catalunya com Barcelona "som capdavanters", però ha volgut afegir un punt més a la qüestió sostenint que "Catalunya sencera ha d’esdevenir ciutat" per tal que "qualsevol ciutadà tingui totes les oportunitats al seu abast, visqui on visqui".
El president del Govern, que ha recordat que Catalunya ja suma 19 mesos consecutius de creixement -"justament el temps en què el procés ha estat més potent"-, ha lamentat el decret que va facilitar la fugida d'empreses i "el joc del Govern espanyol" perquè, ha subratllat, "avui Barcelona s’alça com una de les ciutats més atractives per invertir-hi i fer negocis".
A parer seu, el títol de la jornada, Ciutat i Innovació, "és un binomi en què Catalunya ha jugat un paper rellevant" perquè, segons ha destacat, "les ciutats i els entorns urbans catalans són generadors de riquesa i d’oportunitats".
En aquest sentit, ha volgut insistir en la idea que el Govern té com a finalitat "que les persones tinguin garantit l’accés al coneixement, a l’habitatge..." perquè considera que "només així podrem reduir les desigualtats".
A banda d'això, l'Executiu català també aposta per "garantir un model econòmic circular i verd" i, per tant, "millorar l’eficiència en l’ús dels recursos", cosa que, sosté, "hem d’encarar amb valentia si volem acabar amb les desigualtats del país". I és que per Torra, la veritable bretxa que pateix avui Catalunya és "la bretxa entre els que se’n surten i els que no" i, aquesta, "és la bretxa real de la divisió al país".