El Corte Inglés de la Plaça Catalunya és un referent per a la companyia a Catalunya

Economia

El Corte Inglés genera un impacte similar al 2,4% del PIB

El grup de distribució proporciona de manera directa i indirecta més de 340.000 llocs de feina

L'activitat del Grup El Corte Inglés ha generat de forma directa, indirecta i induïda més de 340.000 llocs de feina a Espanya, amb un impacte econòmic durant l'exercici tancat a 28 de febrer de 2016, de més de 25.000 milions d'euros, la qual cosa representa el 2,4% del PIB espanyol registrat durant aquest any, segons l'estudi elaborat per la consultora independent KPMG.

En concret, l'impacte directe del grup ha assolit més de 9.600 milions d'euros, sent el resultat de la despesa en compres als seus més de 31.000 proveïdors de primer grau, dels quals més del 86% tenen origen a l'Estat espanyol.

L'impacte indirecte, és a dir, el generat sobre els seus proveïdors de segon grau, s'ha situat en més de 6.000 milions d'euros, resultat que prové de la despesa en compres que realitzen els proveïdors de la companyia als seus respectius subministradors, mentre que l'impacte induït ha arribat als 9.400 milions d'euros, sent el resultat de la despesa en compres dels proveïdors de tercer grau de la companyia.

En termes d'ocupació anual, l'activitat del grup ha generat més de 340.000 llocs de treball en aquest període, la qual cosa suposa l'1,9% del total registrat a Espanya. D'aquestes ocupacions, més de 150.000 han estat de forma directa, 120.000 indirectes i més de 65.000 induïts.

Sosté més de 70.000 empreses
Les dades d'ocupació permeten estimar que el nombre aproximat de companyies que sosté el gegant de la distribució espanyola supera les 70.000, prenent dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre la grandària mitjana de les empreses.

Quant a la seva aportació a les arques públiques, en termes agregats, el conjunt d'impostos, taxes i cotitzacions suportades, repercutides i recaptades per El Corte Inglés per a l'Administració Central, o les administracions autonòmiques i locals, s'ha situat en els 3.518,9 milions d'euros.

L'informe realitzat per KPMG mostra que per àrees de negocis els sectors més beneficiats són el tèxtil, seguit dels mobles i altres productes manufacturats, i en tercer lloc, el sector pesquer amb els seus corresponents derivats.

De fet, el pes sobre el valor de la producció en articles tèxtils i de calçat representa el 16,7% del total generat al mercat espanyol, mentre que l'impacte econòmic en el sector del moble i altres manufactures suposa el 6,2% del total nacional, mentre que la pesca i derivats se situa en el 5,6%. També té un impacte rellevant sobre el sector de productes informàtics, electrònics i òptics.

L'estudi subratlla que els sous i salaris pagats per la companyia dinamitzen el consum i impulsen la creació d'ocupació al país. Així, s'ha estimat que més de 2.000 milions d'euros de la despesa salarial dels empleats del grup es dediquen al consum, sent el comerç a l'engròs i al detall (645 milions d'euros), i les activitats administratives i serveis auxiliars (521 milions d'euros), els sectors més beneficiats.

El Corte Inglés ha tancat el seu últim any fiscal, entre març de 2015 i febrer de 2016, amb un increment del 34% del seu benefici net, fins als 158 milions d'euros, impulsat pel creixement de les vendes, la millora financera i la reducció de despeses.

El gegant de la distribució espanyola encadena dos anys de creixement en les vendes, després de tancar 2015 amb 15.220 milions d'euros, un 4,3% més respecte a l'exercici anterior, després que tots els negocis del grup evolucionin de forma positiva.