• Economia
  • Els idiomes més demanats per trobar feina a l'estranger

Els idiomes més demanats per trobar feina a l'estranger

Més enllà de l'anglès imprescindible, altres llengües com el rus, el xinès o l'àrab guanyen adeptes

El xinès té milers de caràcters
El xinès té milers de caràcters
EFE
24 de Febrer de 2014
Act. 24 de Febrer de 2014
Dominar un, o fins i tot dos, idiomes estranger s'ha convertit en un requisit bàsic per accedir a una ocupació qualificada lluny de les nostres fronteres i els candidats plurilingües es demanden sobretot en carreres tècniques, finances i banca, comandaments executius de l'advocacia i vendes i màrqueting.

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l'informi Idiomes més demandats en l'àmbit laboral estranger de l'empresa de treball temporal Randstad, que ha destacat que la demanda del domini d'altres llengües no convencionals està irrompent cada vegada amb més força i suposa un dels factors més atractius a l'hora de contractar a un professional.

Més qualificació, més exigència lingüística
"A més qualificació, l'exigència d'idiomes és major", ha comentat en una nota Randstad, que ha explicat que un idioma extra –més enllà de català i castellà– és sol·licitat en el 58% de les ofertes laborals dirigides a recent llicenciats; en el 65% de llocs d'executius intermedis; i en el 100% de càrrecs d'alta direcció.

L'anglès, sí o sí
L'anglès segueix sent l'idioma més sol·licitat entre els candidats a una feina a l'exterior, seguit de l'alemany o el francès. Segons Randstad, el domini de l'anglès i l'alemany és bàsic per als enginyers mecànics i elèctrics, en finances, en directius de vendes i màrqueting i en telecomunicacions.

També té el seu pes el francès en el sector salut i el portuguès en el perfil d'enginyer, en part com a conseqüència de la creixent demanda de professionals per part de Brasil de cara al Mundial de futbol de 2014 i als Jocs Olímpics de 2016.

Els nous idiomes a l'alça
A més, l'informe recalca que xinès, japonès, àrab i rus són els idiomes no convencionals "d'interès creixent" a causa de l'obertura d'alguns mercats desconeguts fins fa poc per les empreses catalanes i espanyoles.

Randstad ha recordat que, segons l'últim estudi de l'oficina estadística Eurostat, l'Estat espanyol és el tercer país de la Unió Europea amb menor nombre d'adults entre 25 i 64 anys que declaren parlar almenys una llengua estrangera (només per sota d'Hongria i Bulgària). Concretament, el percentatge d'espanyols que coneixen un altre idioma supera per molt poc la meitat (51%), un valor que se situa àmpliament per sota de la mitjana comunitària (66%).

Luxemburg (99%) és el país amb la major proporció d'adults que parlen una llengua estrangera, seguit per Lituània (97%), Letònia (95%) i Dinamarca (94%).