"Ja ens tocava com a país donar bones notícies", ha assegurat el secretari general d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, durant la presentació de l'Anuari de la Pime Catalana realitzat per Pimec. Tot un preàmbul del que venia després: una crítica a la "campanya proactiva" i "deslleialtat institucional" del govern espanyol pel que fa al decret que facilita el trasllat de seus socials.
"Hi ha una intencionalitat política al darrere", ha etzibat abans d'assenyalar que hi ha alguns sectors que estan interessants en "seguir mantenint i retroalimentant aquest discurs" de fuga d'empreses.
Ferrer: "Hi ha una intencionalitat política al darrere"
Tot i això, Ferrer també alerta sobre el trasllat de 536 empreses durant el segon trimestre de 2018 que no totes les empreses marxen pel mateix: "Alguns han marxat i no té a veure amb els polítics". Algunes marxen i d'altres grans multinacionals com Facebook, Oracle, Lidl o Amazon, entre d'altres, venen. "Barcelona és poderosa", que cantava Peret.
En aquest sentit, el secretari general d'Empresa i Competitivitat també ha emplaçat a les empreses que han traslladat la seva seu a tornar tot reivindicat que "a Catalunya tothom és benvingut, som un país d'acollida". Ara bé, acollir de nou no implica en cap cas premiar-los en forma d'incentius fiscals ja que això suposaria també "una deslleialtat" per totes aquelles empreses que directament no han mogut el seu domicili.
Des de la secretaria d’Empresa es presentarà un informe en les pròximes setmanes per saber quin tipus d’empresa ha marxat, de quin sector i per quins motius. “No volem noms i cognoms, sinó separar el gra de la palla”
— Víctor Costa (@victorcostaor) 19 de julio de 2018
Davant de tot plegat, ja s'està treballant en un informe que es presentarà a finals de l'estiu per saber quin tipus d'empresa ha marxat, de quin sector, per quins motius i quin és l'impacte que això ha tingut. "No volem noms i cognoms, sinó separar el gra de la palla", ha conclòs Ferrer.