TECNOLOGIA
Telefónica i MWCapital inverteixen 2 MEUR en un laboratori 5G
El projecte s'integra en la iniciativa 5GBarcelona i serà l'espai es situarà en en el Pier01
Telefónica i la fundació Mobile World Capital (MWCapital) preveuen invertir dos milions d'euros en un laboratori obert de tecnologies 5G i Internet de les coses (IdC), segons han informat totes dues organitzacions aquest dimecres.
La companyia de telecomunicacions aportarà les infraestructures de telecomunicacions i xarxa, mentre que la fundació aportarà l'espai per al laboratori, que es trobarà a les oficines que té a l'edifici Pier01 i es preveu que en una primera fase ocupi prop de 200 metres quadrats.
El director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, ha recalcat que aquest laboratori és una "bona notícia" tant per a Barcelona com per a l'ecosistema d'innovació de la capital catalana i ha indicat que la companyia promourà que els seus proveïdors i socis que treballen amb 5G aportin els seus coneixements al projecte.
Per la seva banda, el director general de la MWCapital, Carlos Grau, ha assenyalat que aquest laboratori és un "pas molt important" per posicionar Barcelona en el desenvolupament del 5G, perquè permetrà l'atracció de recursos tècnics i d'investigació de tot el món, així com ha agraït la generositat i el compromís de Telefònica per implementar-lo.
"Barcelona vol tenir un paper molt important en la disrupció del 5G", ha subratllat Grau i ha afegit que aquest lideratge permetrà anticipar els serveis d'Internet del futur a la ciutat fent-ne un camp de proves actiu i neutral.
El nou laboratori vol fomentar el desplegament del 5G i l'IdC, i permetrà que corporacions, pimes i empreses emergents provin i validin nous serveis i aplicacions a partir d'aquestes tecnologies.
Iniciativa 5GBarcelona
El nou laboratori s'integra dins de la iniciativa 5GBarcelona, que té com a objectiu convertir l'àrea metropolitana en un centre de connexió europeu en aquesta tecnologia i que està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la MWCapital, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Aquest projecte aspira a atreure part de les ajudes públiques que es destinaran des de la Unió Europea per desenvolupar el 5G, perquè, durant el 2018, la Comissió escollirà, dins de les fases del seu programa 5G-PPP, un nombre reduït de projectes que tindran com a objectiu crear entorns de prova i validació d'aquesta tecnologia.