Catalunya fa temps que destaca com a terra d'start-ups, i el South Summit 2014 en torna a ser una mostra. Aquesta conferència, que reunirà a Madrid del 8 al 10 d'octubre els 100 projectes finalistes d'entre els 3.000 proposats, és un escenari d'oportunitats on es reuneix el talent de Llatinoamèrica, el sud d'Europa i el Mediterrani.
21 projectes catalans han superat el tall per situar-se entre els finalistes en un esdeveniment que comptarà amb la presència de fons d'inversió internacionals i algunes de les corporacions més innovadores. 5.000 assistents amb 3.500 emprenedors i 400 inversors de 25 països podran comprovar de prop el talent català.
La tercera edició d'aquest esdeveniment que organitzen Spain Startup, IE Business School i ComunicaA ha fet un salt internacional aquest any, obrint la participació a projectes de països del sud d'Europa, el Mediterrani i Llatinoamèrica.
Les propostes vencedores optaran a finançament i facilitats per a la seva internacionalització, així com major visibilitat i accés a acords estratègics; tot plegat en una competició que aquest any també estrenarà un premi per votació popular. La setmana prèvia a l'acte, del 29 de setembre al 6 d'octubre, el hashtag #ganadorsouthsummit permetrà votar via Twitter entre les 100 finalistes.
Catalunya, ben representada
Només Madrid supera Catalunya en nombre de projectes finalistes. Aquests formen un conjunt de propostes tan variades com el turisme (Trip4real), els esdeveniments (Hypecal) o el teletreball (Nubelo). 20 d'elles són start-ups barcelonines, i una prové de Tarragona (RS Tecnologia).
AudioSnaps, que ha creat una aplicació per adjuntar so a les fotografies, és una de les start-ups finalistes. Marc Sallent, fundador, explica a VIAempresa que "un esdeveniment gegant com aquest ens donarà una gran exposició de cara als mitjans per fer créixer la nostra xarxa social, i que tothom que ens vegi es baixi l'aplicació".
També destaca la importància que pot tenir en el finançament del projecte. "Tenim una ronda d'inversió oberta, i el South Summit atraurà alguns dels grans inversors d'Europa, ho volem aprofitar per presentar-los el projecte".
Sallent ressalta que "havíem vist els seleccionats dels anys anteriors i el nivell era molt alt. Ha estat una sorpresa ser seleccionats perquè cada any és més difícil entrar, volem aprofitar l'oportunitat".
Una altra de les start-ups catalanes finalistes és Signaturit. El seu CEO és Juan Zamora, que explica a VIAempresa que el South Summit "ens ajudarà a donar visibilitat al projecte, amb l'important plus de ser un programa internacional".
Aquesta start-up ha ideat un sistema per facilitar la signatura electrònica de documents, i segons el seu dirigent "costa parlar amb els clients de forma individualitzada, així que ens ajudarà a mostrar el projecte a més de 100 persones de cop".
Sobre els beneficis que esperen obtenir de la presència al South Summit, Zamora destaca com a principal l'ampliació de la cartera de clients; però també l'oportunitat d'aconseguir "partnerships, contactes amb clients importants i finançament".
Oportunitat per donar-se a conèixer
Maria Benjumea, presidenta d'Spain Startup, ha assenyalat que "The South Summit representa una oportunitat única al reunir en un mateix escenari els principals actors de l'ecosistema: inversors, corporacions i start-ups".
Benjumea ha afegit que "reunir aquests jugadors en un mateix espai obre un món d'oportunitats per generar acords estratègics entre les start-ups i les corporacions, per una banda, i per propiciar l'accés dels inversors a les empreses que necessiten finançament".
El bagatge de les edicions anteriors han estat més de 45 milions d'euros aixecats en diferents rondes de finançament per part de les start-ups finalistes; havent tancat acords amb empreses líders en els seus sectors i creant més de 150 llocs de treball.
21 start-ups catalanes, finalistes al South Summit 2014
De les 3.000 candidates, només 100 seran a la final de la conferència líder sobre start-ups al sud d'Europa
17
de Setembre
de
2014
Act.
17
de Setembre
de
2014