• Devicare s'introdueix a Colòmbia

Devicare s'introdueix a Colòmbia

La tecnologia de control de malalties urològiques ja és present al mercat francès i mexicà

Rosendo Garganta, fundador de Devicare
Rosendo Garganta, fundador de Devicare
ACN
Barcelona
26 de Juny de 2017
Act. 26 de Juny de 2017

 L'empresa catalana Devicares'ha introduït a Colòmbia amb una tecnologia que permet controlar des de casa malalties urològiques freqüents, com infeccions urinàries o litiasi. Devicare ha tancat un acord amb el distribuïdor local Inmave per distribuir el dispositiu Lit-Control. Per a l'any 2018 preveu tractar 3.000 pacients d'aquell país amb aquesta tecnologia sanitària, coneguda com 'Remote Patient Monitoring' (RPM). Devicare, empresa especialitzada en el disseny i producció de tecnologia sanitària, ha comptat amb el suport d'Acció a través de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà. Actualment compta amb 20 treballadors i la seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb una previsió de vendes d'1,1 milions d'euros aquest 2017.

 

Es tracta d'una tecnologia dissenyada i fabricada a Catalunya que mesura en temps real el pH urinari (el grau d'acidesa) dipositant una mostra d'aquest líquid sobre la superfície de l'aparell. 

Un cop determinat el grau d'acidesa, el dispositiu indica al pacient si ha de prendre un determinat tipus de complement alimentari per regular el pH de forma correcta. Aquesta solució està indicada en casos de patologies com la infecció urinària, la litiasi renal o urinària, la bufeta hiperactiva o la síndrome de la bufeta dolorosa. A Colòmbia, on ara comença la fase regulatòria, es podrà adquirir aquest dispositiu a les farmàcies i mitjançant la prescripció de la comunitat mèdica, segons ha informat en un comunicat el Departament d'Empresa i Coneixement.

El responsable de Desenvolupament de Negoci internacional de Devicare, Miquel Àngel González-Mut, ha destacat l'oportunitat que representa un país com Colòmbia en aquest cas ja que "compta amb professionals de gran renom però que disposen de tecnologia mèdica poc innovadora". A més, a Colòmbia hi ha actualment 4,5 milions de persones en programes de pacients crònics, que se suma al fet que moltes patologies estan infradiagnosticades, segons l'Associació Colombiana d'Empreses de Medicina Integral (ACEMI).

Aquest procés d'expansió a Colòmbia de l'empresa Devicare arriba després de la seva entrada al mercat francès i mexicà. L'empresa va formar part del Pla Empenta impulsat per Acció, EsadeCreapolis i Esade, un programa d'acceleració d'start-ups de base tecnològica.

Amb un creixement econòmic del 2% el 2016, actualment hi ha 2.558 empreses catalanes que exporten a Colòmbia. L'any passat, les vendes de Catalunya en aquest país van assolir els 263 milions d'euros.