• Els joves emprenedors catalans que triomfen a 'Forbes'

Els joves emprenedors catalans que triomfen a 'Forbes'

Amb menys de 30 anys, Carlos Pierre, Sergi Baños i Cristina Aleixendri són tres grans promeses de Barcelona

El CEO de Badi, Carlos Pierre, es troba a la llista de joves influents de Forbes | Cedida
El CEO de Badi, Carlos Pierre, es troba a la llista de joves influents de Forbes | Cedida
Victor Costa
Exdirector de VIA Empresa
Barcelona
28 de Febrer de 2019
Act. 28 de Febrer de 2019

Les llistes de joves emprenedors de Forbes s'han convertit en tot un clàssic. "Òbviament, dóna molta visibilitat i no només a mi sinó a la startup. Tot i això, prefereixo els reconeixements d'empresa que duren més que els personals", assegura el fundador i CEO de Badi, Carlos Pierre, a VIA Empresa en el marc del Mobile World Congress (MWC) i el 4 Years From Now (4YFN).

 

Pierre: "Prefereixo els reconeixements d'empresa que duren més que els personals"

El jurat de Forbes ha escollit, de nou, els emprenedors més influents i prometedors d'Europa per sota dels 30 anys. Amb lideratge, disrupció i visió. 

Pierre i els companys de pis de Badi

Després d'haver estudiat ADE a IQS i haver treballat com a auditor a PwC, Pierre dirigeix amb només 28 anys una plataforma amb seu a Barcelona popularment coneguda com el Netflix o el Tinder dels companys de pis. "El 99% dels fons d'inversió m'han dit que no", assegurava en un First Tuesday. Igual que el seu cosí Oscar Pierre, fundador i CEO de Glovo, que també estava a la llista Forbes de 2017. 

 

Tot i això, Carlos Pierre ha aixecat ja més de 39 milions d'euros de la mà de fons com Spark Capital i Mangrove Capital Partners que també ha finançat altres grans companyies com Spotify, Twitter o Facebook. L'última ronda de finançament data de principis de gener i dins el consell d'administració de Badi hi ha reconeguts inversors com Tao Tao (Geyourguide), Alex Finkelstein (Sparl Capital), Nikolas Krwainkel (Skype) o Didac Lee, entre d'altres.

Amb tot plegat, Badi ja té més de 100.000 usuaris que busquen i troben pis per compartir. 

La filosofia (indolora) de Baños i Wefox

El CTO de Wefox Group, Sergi Baños Lara, també es troba dins la llista tecnològica de Forbes. Format en enginyeria de les telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Baños és ara el director tècnic d'una startup amb base a Berlin, Zurich, Viena i Barcelona. Amb 27 anys i experiència com a desenvolupador de Salesforce i Java, el seu objectiu és "esborrar el dolor que implica assegurar-se".

La filosofia de Baños i Wefox que compta amb un finançament superior als 157 milions d'euros és la de l'experiència sense preocupacions, les millors condicions i tarifes i com menys papers, millor. Almenys pel que fa a interaccions amb les assegurances. 

Aleixendri, a tota vela amb Bound4blue

A diferència de Pierre i Baños, la cofundadora de Blound4Blue, Cristina Aleixendri Muñoz, no està a la llista de Forbes de tecnologia sinó de manufactures i indústria. De vocació enginyera aeronàutica i amb estudis a la UPC i Esade, Aleixendri també va ser seleccionada com una dels 50 millors emprenedors d'Europa durant el 2017 per Knowledge4Innovation.

Aleixendri: "Ser una dels 50 millors emprenedors d'Europa em va donar l'oportunitat de presentar la solució de Bound4blue a l'hemicicle del Parlament europeu"

"Em va donar l'oportunitat de presentar la solució de Bound4blue a l'hemicicle del Parlament europeu", recorda. En concret, la seva startup ha desenvolupat un sistema rígid amb un aleró pels vaixells que es plega i s'orienta de forma autònoma, aconseguint així més eficiència gràcies a la reducció dels costos de combustible i a l'ús del vent com a impuls pels seus motors. "Una solució eco-friendly que aporta tecnologia d'aviació a la indústria naval", s'afegeix. A tota vela. 

Entre els seus reconeixements destaquen també Barcelona Port Challenge 2017 o Emprenedor XXI com a "companyia amb un impacte més gran a Catalunya i un gran potencial de creixement en el sector de la tecnologia industrial a Espanya i Portugal" durant el 2018. 

Un Spotify 'made in' Barcelona

A la redacció de VIA Empresa encara són recordades les entrevistes a Gala Freixa, cofundadora de Sheedo, o a Àlex Sicart, creador de Sharge i Shasta. Tots dos catalans i joves emprenedors i influents a la llista de Forbes d'altres anys. Seus són els titulars: "A Silicon Valley hi ha moltes startups que no aporten cap valor a la societat""Al futur no seràs de dretes o d'esquerres sinó de Google, Apple o Amazon"

"El pròxim Spotify podria crear-se a Barcelona", augura Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City i impulsor de LetsBonus, Wallapop, Cornerjob o Glovo. De ben segur que Forbes no perdrà la pista dels joves emprenedors més influents d'Europa amb seu a Catalunya.