Marc Company, Dani Sintas i Chin Ho, fundadors de la startup catalana de videojocs Garage 51 | Cedida

Emprèn

Garage 51, la competència de Pokémon i Mario Kart és barcelonina

L’estudi de videojocs supera les 100.000 descàrregues de 'Demon Blade', el seu joc per a mòbil insígnia

Cansats de treballar en la gamificació per a empreses, tres excompanys d’universitat van decidir fundar un petit estudi de videojocs a Barcelona. Amb només un any de vida, la startup Garage 51 ha creat un joc per a mòbil, l’ha llançat a tot el món i ha aconseguit més de 100.000 descàrregues. La decisió de deixar la feina, de moment, ha sortit bé: “Volíem crear productes comercials, dirigits a client final”.

Ho diu el seu director, Dani Sintas, que explica que Garage 51 el formen cinc persones. Quan van començar al setembre del 2018, només l’acompanyaven Marc Company i Chin Ho. En poc més de tres mesos, van desenvolupar un prototip de Demon Blade, un joc de rol d’acció ambientat en la mitologia feudal japonesa. A partir d’aquell moment, les millores es van anar succeint fins arribar a la versió actual.

Competir amb grans empreses

Ara, està disponible a tot el món per a Android. Esperen que Demon Blade només sigui un trampolí de cara a desenvolupar altres jocs. Se centren en el model free to play, jocs gratuïts que només requereixen pagament per desbloquejar certes funcionalitats. És en aquest negoci on poden competir les startups, ja que el desenvolupament de videojocs tradicionals, per a consola o ordinador, és massa arriscat per a empreses emergents. Les inversions elevades amb risc de no tenir retorn, es reserva per als grans estudis.

El desenvolupament de videojocs tradicionals, per a consola o ordinador, és massa arriscat per a empreses emergents

En descarregar Demon Blade, al costat hi apareixen Pokémon i Mario Kart. Per què els usuaris es decantaran pel primer? “El públic vol qualitat; per competir amb grans empreses cal molt d’esforç i sacrifici”, explica Sintas. Però ser una startup amb només cinc treballadors també té avantatges: els costos operatius són mínims i el marge de benefici és més alt.

De les Filipines als EUA

El llançament de Demon Blade va ser gradual, el que en el sector es coneix com un soft launch. Les Filipines va ser el primer país on es va distribuir el joc, al desembre de l’any passat. “El model va quedar validat ràpidament, vam tenir moltes descàrregues”, explica Sintas. A l’abril va arribar als usuaris de diversos països sud-americans i després a molts altres. Aquest setembre han fet el darrer pas: el llançament als Estats Units.

El videojoc Demon Blade, desenvolupat per la startup Garage 51 | Cedida

Les 20 descàrregues inicials al dia es van convertir en 200 i, després, en 3.000. El creixement ha estat orgànic i, de moment, no hi ha sostre. El primer objectiu de futur és millorar el Demon Blade el màxim possible. “Volem seguir creixent i convertir Garage 51 en un estudi referent a nivell nacional”, diu el director.   

Millorar el control

Per assolir totes aquestes metes, Sintas assegura que “sempre ens envoltem dels millors, dels qui en saben més que nosaltres”. En aquest sentit, van aconseguir un passaport per al F2P Campus, una acceleradora de videojocs de Vitòria on van poder treballar amb el suport de professionals de grans empreses del sector, com King i ZeptoLab.  

També s’han nodrit de l’assessorament i les formacions de Barcelona Activa, on tenen les seves oficines. El nínxol que busquen és una millora dels controls dels jocs per a mòbil. “Volíem trencar amb l’estigma que no es podia fer un bon joc d’acció per a mòbil”, explica David Sintas. La solució ha estat que qualsevol part de la pantalla serveixi per controlar el joc, en lloc de representar-hi botons tàctils. Això tan senzill els diferencia de la resta.