• Nordic Walking Girona, l’esport com a medicina

Nordic Walking Girona, l’esport com a medicina

La marxa nòrdica és el servei principal de l’empresa guanyadora de la 8a edició de la Mostra d’Emprenedors de Girona

La marxa nòrdica és un esport i també una manera de conèixer gent nova | Cedida
La marxa nòrdica és un esport i també una manera de conèixer gent nova | Cedida
Girona
25 d'Octubre de 2017

La marxa nòrdica és un esport que va néixer el 1997 a Finlàndia com a pràctica alternativa per als esquiadors de fons que, fora de la temporada de neu, volen entrenar-se. A casa nostra va arribar uns anys més tard, però ha arrelat fins al punt de veure cada cop més grups d’aficionats a la muntanya caminant amb els bastons i l’equipació necessària. Aquesta és la proposta que ha presentat Nordic Walking Girona a la Mostra d’Emprenedors de la ciutat, la mateixa que ha obtingut el primer premi de la 8a edició del certamen.

 

“El nostre objectiu és potenciar la salut de la població i ho fem amb la marxa nòrdica com a eina”, explica la fundadora de l’empresa, Cristina Borràs, una llicenciada en Educació Física que va deixar la seva feina en l’àmbit de la gestió esportiva per emprendre fa tres anys. “Vaig conèixer l’esport farà uns cinc anys i des de llavors m’he anat formant i fent activitats a les persones que m’ho demanaven, fins que vaig veure que era el moment de dedicar-m’hi al 100% amb la meva empresa”, continua.

Esport, salut i negoci

Els seus serveis són des de cursos de formació per a professionals de la salut perquè “coneguin la pràctica i la receptin als pacients”, gent gran, nens i professionals de l’esport, fins a excursions en grups de 20 a 35 persones o escapades a altres països. “Aquesta última opció de fer com d’agència de viatge és la més nova, fa només un any que s’ofereix, però permet als interessats practicar la marxa nòrdica i alhora descobrir altres entorns”, apunta.

 

emporda

Excursió per l'Empordà | Cedida

Les destinacions són diverses i hi ha llocs com Bristol (Regne Unit) o Albi (França). En total, a finals d’any Borràs afirma que es fan prop de vuit escapades coincidint amb vacances, ponts o caps de setmana. Però tal com assenyala, normalment es fan sota el concepte d’intercanvi: “Des de Bristol van venir a l’octubre i hi tornaran a l’abril. Nosaltres hi anirem al juliol”.

Seguint la moda del team building, també s’ha ofert a diverses empreses la possibilitat d’organitzar sortides amb els treballadors per enfortir les relacions internes.

“La pràctica esportiva és bona per a la salut i ha de ser accessible per a tothom”

El gruix del negoci de Nordic Working Girona es concentra en les excursions d’entre setmana i de caps de setmana. El seu preu és de 5 euros, més 3 euros de material. Un preu prou assequible per fer que “estigui a l’abast de tothom”, perquè com defensa Borràs, “la pràctica esportiva és bona per a la salut i ha de ser accessible per a tothom”. El fet de treballar sense intermediaris, és a dir, ser ella mateixa qui dirigeix les sortides, permet comptar amb aquests costos tan reduïts per a l’usuari.

Aixecar l’empresa tota sola

Nordic Walking Girona només té un treballador, la mateixa fundadora, i no ha comptat amb cap suport financer, només amb els “estalvis” de Borràs. “Tinc el despatx a casa meva i l’única infraestructura que necessito és la natura”, afirma, “l’únic que em cal són assegurances, llicències i material, el que al final no és una gran despesa”. La seva única por, als inicis, era saber els ingressos que tindria serien suficient per viure d’això. Una por que es va esvair en veure la bona acollida de la iniciativa.

“Tinc el despatx a casa meva i l’única infraestructura que necessito és la natura”

I lluny de creure que amb la Mostra d’Emprenedors de Girona la creadora del negoci buscava cap partner, el cert és que ha buscat donar-se a conèixer: “Vull que els empresaris sàpiguen que existim. Quan veus gent caminant pel carrer, has de saber que és un esport i que hi ha una empresa que s’hi dedica”.