• Empresa
  • ACS estudia una OPA a Abertis a traves de Hochtief

ACS estudia una OPA a Abertis a traves de Hochtief

​La constructora segueix buscant inversors i finançament per a l'operació, estimada en uns 17.000 milions d'euros

La constructora alemanya Hochtief és propietat d'ACS
La constructora alemanya Hochtief és propietat d'ACS
Europa Press
Madrid
24 de Setembre de 2017
Act. 24 de Setembre de 2017

ACS ha ratificat la seva intenció de fer-se amb Abertis, atès que assegura que "segueix analitzant" la possibilitat de llançar una OPA per la companyia per competir amb l'oferta ja plantejada per la italiana Atlantia, una operació per la qual la constructora sospesa implicar a la seva filial alemanya Hochtief.

 

Així ho va indicar el grup que presideix Florentino Pérez que, no obstant això, assegura que no ha pres encara cap decisió sobre l'eventual operació, estimada en uns 17.000 milions d'euros, en funció de l'actual cotització de Abertis. Tampoc l'ha sotmès a la deliberació o acord del seu consell d'administració.

No obstant això, ACS revela que des que al juliol va avançar el seu interès per competir pel grup d'autopistes i satèl·lits, ha mantingut reunions amb "possibles inversors i entitats financeres".

 

Així mateix, la constructora detalla que "entre les fórmules estudiades" per articular la seva OPA s'ha considerat la possibilitat que "sigui realitzada amb la participació de Hochtief".

ACS remet aquesta informació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després que aquesta setmana diversos periòdics alemanys informessin que Hochtief ha analitzat l'operació en la reunió del seu consell del passat dimecres.

El grup de construcció i serveis va reconèixer al mercat que estava analitzant articular una oferta de compra per Abertis a finals del passat mes de juliol, un mes després que Atlantia presentés formalment al supervisor la seva OPA pel grup català d'autopistes i satèl·lits.

En l'actualitat, aquesta OPA italiana està a l'espera de ser aprovada per la CNMV. Una vegada que s'autoritzi, ACS compta d'un termini per plantejar la seva oferta fins a cinc dies abans que conclogui el període d'acceptació que el supervisor fixi per a l'OPA de Atlantia.

ACS baralla la possibilitat de formular l'operació a través de Hochtief, en la qual controla el 72% del capital i consolida globalment, donat el sanejat balanç econòmic i financer que presenta després de la reestructuració que el seu conseller delegat i el d'ACS, Marcelino Fernández, ha realitzat en els últims cinc anys.

Garantir l'espanyolitat

Una eventual contraOPA del grup que presideix Florentino Pérez garantiria l'espanyolitat d'Abertis, després que el Govern hagi suggerit en diferents ocasions la possibilitat d'oposar-se a la proposta italiana pel caràcter estratègic dels actius del grup de concessions.

A més, l'eventual OPA suposaria el retorn a Abertis d'ACS, fundador juntament amb CaixaBank al començament de la passada dècada del grup de concessions, del que a més va ser segon màxim accionista fins al 2012. En l'actualitat, Criteria CaixaHolding figura com a actual únic accionista de referència de Abertis amb el 21,2% de la seva capital.

No obstant això, la revaloració que Abertis acumula des de començaments d'any està afegint pressió a aquesta imminent guerra d'Opes.

La companyia ha marcat aquest divendres un nou màxim històric de cotització a Borsa, en tancar la sessió per sobre de la cota dels 17,30 euros per acció (17,370 euros). Aquest preu és un 5,2% superior al de 16,50 euros per títol que ofereix l'OPA de Atlantia i eleva el valor de Abertis per sobre de la cota dels 17.000 milions d'euros (fins als 17.202 milions).