La seu del BBVA a Madrid | ACN

Empresa

El BBVA anuncia el major dividend de la seva història en plena OPA al Sabadell

L'entitat basca abonarà 29 cèntims bruts per acció a l'octubre, que es traduiran en 1.700 milions d'euros, un 81% més que l'any passat

Nova ofensiva del BBVA. El consell d'administració del banc basc ha aprovat abonar 29 cèntims bruts per acció el pròxim 10 d'octubre. Es tracta del "major dividend" de la història de l'entitat, segons ha informat aquest dijous en un comunicat, en plena operació pública d'adquisició (OPA) del Banc Sabadell. Un repartiment que correspon als resultats de 2024 i que suposen un 81% més que un any enrere. En concret, el BBVA ha calculat que pagarà un total de 1.671 milions d'euros en efectiu entre els seus accionistes i ha recordat que, des de 2021, ha destinat entre dividends i recompres de participacions 15.000 milions d'euros entre els seus accionistes.

Més info: Carlos Torres (BBVA) redreça l'OPA al Sabadell: "Avança tal com estava previst"

La notícia arriba hores després que el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, assegurés que l'OPA avançava "de forma decidida" a la conferència anual d'inversors de Bank of America. Igual que va fer el president de l'entitat, Carlos Torres, el passat dimarts a la seu de Cecot, Genç ha recordat que ara per ara han rebut el vistiplau de les autoritats de la competència de diversos països, de la PRA britànica i la no oposició del Banc Central Europeu. Tot i això, encara falta que s'hi pronunciï la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) i la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV).

"No hi ha cap problema de competència"

Des del punt de vista del dirigent, l'operació no superaria els llindars de la UE per a les fusions, com un 25% de quota de mercat per a l'entitat combinada i un increment del 10% de la quota aportada per l'entitat adquirida.

D'altra banda, pel que fa a la postura del govern espanyol, que sempre ha mostrat la seva oposició a l'operació, Genç ha comentat que l'opinió de l'executiu arribarà al final del procés. En aquest sentit, ha explicat que si el banc ha obtingut les autoritzacions necessàries i més del 50% dels accionistes del Sabadell han acceptat el canvi d'accions, no hi ha motius perquè el govern espanyol s'oposi a la fusió. En aquest sentit, s'ha posat a disposició per aclarir "qualsevol preocupació" al voltant de l'operació.