Programa 'ReUtilitza’m' de CaixaBank | Cedida

Empresa

CaixaBank assoleix els 200.000 objectes donats a tot l'Estat amb el programa 'ReUtilitza’m'

El programa social d'economia circular supera les 350 donacions en el primer semestre de l'any, un 139% més que en el mateix període del 2023

ReUtilitza’m, el programa d'economia circular de CaixaBank que connecta companyies donants i entitats socials i amb presència a tot l'estat espanyol, ha assolit els més de 200.000 objectes donats després que, en el primer semestre de l'any, se sumessin al programa 30 empreses i 192 entitats receptores. D'aquesta manera el programa assoleix les 1.400 donacions, 83 empreses participants i arriba a 850 entitats beneficiàries des de la seva posada en marxa el 2020.

El programa assoleix les 1.400 donacions, 83 empreses participants i arriba a 850 entitats beneficiàries des de la seva posada en marxa el 2020

En el primer semestre de l'any, s'han realitzat un total de 350 donacions per part d'empreses, la qual cosa suposa un 139% respecte a les 146 donacions que es van efectuar en 2024. Aquest creixement del programa ReUtilitza’m entre les empreses i entitats reflecteix el compromís social de CaixaBank amb els principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per a l'Agenda 2030.

Les empreses poden registrar-se i publicar una imatge i descripció d'un determinat article perquè, d'aquesta manera, les entitats socials inscrites puguin consultar la seva disponibilitat i reservar-lo segons les seves necessitats. Amb aquest intercanvi, CaixaBank potencia l'economia circular a tot el territori espanyol, ja que la iniciativa és present a totes les comunitats autònomes.

Més info: CaixaBank amplia el seu servei d'oficines mòbils a més de 800 municipis de tot Espanya

Les empreses que participen en el programa redueixen i eviten costos d'emmagatzematge, contribuint d'aquesta manera a generar un impacte social positiu en permetre cobrir les necessitats de les entitats socials i dels seus beneficiaris. A més, aquest intercanvi permet allargar la vida útil dels materials, redueix els residus i col·labora amb els ODS. Al mateix temps, la iniciativa permet a les empreses adherir-se a la nova Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats, la qual prohibeix la destrucció d'excedents no venuts de productes tèxtils, electrodomèstics i joguines i ofereix una alternativa enfocada en la donació i reutilització dels seus materials en desús i que mantenen un bon estat.