La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l'OPA que la italiana Atlantia ha llançat sobre Abertis per conformar un dels primers grups d'infraestructures del món, segons ha informat el supervisor.
L'òrgan que presideix Sebastián Albella dóna llum verda a l'operació en entendre "ajustats" els seus termes les normes vigents i considerar suficient el contingut del fullet explicatiu presentat després de les últimes informacions incorporades el passat 5 d'octubre".
La CNMV aprova l'OPA sobre Abertis gairebé quatre mesos després que la companyia italiana la presentés formalment el passat 15 de juny, dos mesos després que a mitjan abril reconegués el seu interès per la companyia espanyola d'autopistes i satèl·lits.
L'aprovació de l'operació coincideix així amb el canvi de la seu social de Barcelona que Abertis preveu aprovar aquest mateix dilluns en consell extraordinari davant la incertesa generada a Catalunya després de l'1-O.
Així mateix, l'autorització de l'OPA marcarà el termini d'acceptació perquè els accionistes d'Abertis es pronunciïn sobre l'oferta.
També fixarà el període amb què el consell d'Abertis i, per tant, Criteria Caixa Holding com a soci de referència, tenen per manifestar-se davant l'OPA.
A més, dóna a Atlantia la possibilitat de millorar l'oferta i fixa a ACS el termini per plantejar la seva eventual OPA competidora.
El grup que presideix Florentino Pérez podrà llançar contraOPA fins a cinc dies abans que conclogui el termini d'acceptació que estableixi la CNMV per a l'oferta italiana.
ACS haurà de plantejar un preu superior al de 16,50 euros per acció que Atlantia proposa en la seva OPA, presentada oficialment el passat 15 de juny.
No obstant això, des d'aquesta data, aquest preu ha quedat superat per la cotització d'Abertis, que ha marcat màxims històrics en Borsa, sobrepassat la cota dels 17 euros per acció i fins i tot els 17,3 euros per títol.