• Empresa
  • Colonial aprova convertir-se en socimi

Colonial aprova convertir-se en socimi

La transformació suposa per a l'empresa una reducció de la taxa impositiva efectiva del 25% al 0%

Juan José Bruguera Clavero, president de Colonial
Juan José Bruguera Clavero, president de Colonial
Europa Press
Barcelona
29 de Juny de 2017
Act. 29 de Juny de 2017

Colonial ha aprovat aquest dijous en junta general d'accionistes la seva conversió a socimi, una decisió que es farà efectiva amb caràcter retroactiu a partir de l'1 de gener d'aquest any i que no implicarà canvi en l'estratègia ni el pla de negoci de la companyia, centrat a créixer en la gestió d'edificis d'oficines a Barcelona, Madrid i París.

 

En declaracions als mitjans després de la junta, el president de Colonial, Juan José Brugera, i el conseller delegat del grup immobiliari, Pere Viñolas, han destacat que aquesta conversió només suposa el canvi de règim fiscal i "limitacions teòriques" que la companyia ja ve aplicant, com tenir un mínim del 80% dels actius llogats i mantenir edificis durant tres anys, per exemple.

Viñolas ha declinat fer una previsió de benefici anual de Colonial després de la seva conversió a Socimi, si bé ha indicat que l'evolució de la companyia és previsible, d'augment de rendes, i ha destacat que la conversió a socimi dóna un plus de proximitat de cara a l'inversor institucional.

 

Aquest nou règim fiscal i la menor tributació que comporta repercutirà en un impacte immediat de 72 milions d'euros en els fons propis i en els beneficis consolidats del present exercici i suposarà una reducció de la taxa impositiva efectiva del 25% al 0%, així com una millora del cash flow.

El grup immobiliari ha destacat que podrà seguir utilitzant el seu escut fiscal de més de 1.300 milions d'euros per a operacions d'inversió i desinversió, tindrà més accés a capital i augmentarà la liquiditat de les seves accions.

Colonial va obtenir un benefici net de 274 milions d'euros el 2016, un 33,9% menys que l'any anterior, afectat fonamentalment per l'impacte de l'augment de l'Impost de Societats aprovat el passat any a Espanya, i la seva cartera patrimonial, integrada per 42 edificis d'oficines a Espanya i 21 a França, va superar la valoració de 8.000 milions d'euros.

L'any passat, la companyia va signar 96 contractes de lloguer que es tradueixen en 39 milions d'euros anuals de noves rendes, amb la qual cosa el grau d'ocupació va superar el 97% del total de superfície comercialitzada i li va permetre augmentar els seus ingressos per rendes fins als 271 milions, un 17% més.

65 milions en dividends

La Junta també ha aprovat la distribució d'un dividend de 0,165 euros per acció, la qual cosa suposa un dividend total màxim de 65 milions d'euros tenint en compte el nombre d'accions actualment en circulació.

En el present exercici 2017, Colonial, que està participada per la família Puig (5,1%), el grup mexicà Finaccess (12,7%), el fons sobirà Qatar (11,7%) i la firma colombiana Santo Domingo (6,1%), ha tancat amb èxit l'ampliació de capital accelerada per 253 milions d'euros i ha entrat a formar part de l'Ibex-35, ocupant el lloc que va deixar vacant el Banc Popular en ser exclòs després de ser adquirit per Banc Santander.

En el transcurs de la junta, un accionista minoritari ha demanat la dimissió de Viñolas pel 'contrasplit' que es va dur a terme l'any passat, si bé Brugera ho ha rebutjat: "No demanaré la seva dimissió. El consell ratifica la molt bona gestió del senyor Viñolas".