Un avió d'EasyJet amb la nova imatge de la marca

Empresa

EasyJet s'instal·la al Prat

L'aerolínia anglesa de baix cost trasllada la seva base operativa a Barcelona després de tancar la de Madrid l'any 2012

L'aerolínia de baix cost EasyJet trasllada la seva base operativa a Barcelona, després d'haver tancat l'any 2012 la base de Madrid.

EasyJet va començar a operar a Barcelona el juny del 1996, connectant la capital catalana amb l'aeroport londinenc de Luton, i després de tancar la base de la capital espanyola, va decidir créixer al Prat amb l'obertura d'una nova base, que comptarà amb tres avions A320 amb capacitat per 180 passatgers.

La nova base donarà feina a 120 persones, de les quals 40 són pilots -dos terços es desplacen d'altres bases d'EasyJet i es faran 15 noves contractacions- i els 80 tripulants de cabina que es desplaçaran a la capital catalana ja treballaven amb l'aerolínia: "Tots són contractes locals. Pagarem els nostres impostos a Espanya".

3,1 milions de passatgers
EasyJet preveu transportar 3,1 milions de passatgers des de o cap a l'Aeroport de Barcelona el 2016, un 12% més respecte a aquest any, gràcies a la nova base que estarà operativa el mes de febrer i que serà la número 27 de l'aerolínia, convertint-se així El Prat en el principal aeroport dels 18 en els quals opera l'aerolínia a Espanya.

El director general d'EasyJet a Espanya, Javier Gándara, ha explicat que la companyia aèria també ha obert noves rutes de Barcelona a Nàpols i Bordeus -ja a la venda- i reforçarà amb vuit freqüències setmanals la connexió amb Ginebra, i amb sis la de Basilea.

Al conjunt d'Espanya, EasyJet preveu superar el 2016 els 13,5 milions de passatgers, un 4% més, i per això també obrirà 14 noves connexions, com Màlaga-Ámsterdam, Mallorca-Ámsterdam, Menorca-Lió, Menorca-Tolosa de Llenguadoc i Mallorca-Niça.

Segons ha explicat Gándara, un de cada cinc passatgers d'EasyJet vola des de o cap a Espanya, xifra que representa un tràfic del 20%, i la quota de mercat que té l'aerolínia al país és d'un 8%, la mateixa quota que a l'Aeroport de Barcelona.

Situació política
Preguntat per com veu la situació política de Catalunya, Gándara ha demanat estabilitat: "Tot el que no aporti estabilitat, sigui a nivell polític o un altre, mai és bo. Tot el que vagi en honor de l'estabilitat és el que tot negoci necessita".

Sobre algunes companyies que han decidit endur-se la seva seu de Catalunya, com Derbi Hotels a Madrid, ha sostingut que Barcelona seguirà sent una destinació atractiva per implantar hotels per la seva capacitat d'atracció turística, independentment d'on un grup tingui la seva seu.