• Empresa
  • El Banc Sabadell del futur: objectiu 1.000 milions

El Banc Sabadell del futur: objectiu 1.000 milions

L'entitat vallesana augura arriba als quatre dígits al 2016 dins el pla estratègic pels seus propers tres anys

Seu del Banc Sabadell a la cocapital del Vallès Occidental
Seu del Banc Sabadell a la cocapital del Vallès Occidental
Europa Press
11 de Febrer de 2014
Banc Sabadell preveu aconseguir un benefici d'1.000 milions d'euros al 2016 –quatre cops més que els 248 milions de guanys de 2013– gràcies a una rendibilitat del 12%, segons el seu pla estratègic Triple 2014-2016, que també preveu un lleuger augment del crèdit amb una mitjana del 1% d'increment en aquest període.

L'entitat financera, que preveu millorar la seva ràtio d'eficiència fins al 40%, ha presentat aquest dimarts els seus plans de futur a Londres davant analistes i inversors, i ha remès la documentació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En els propers anys, l'entitat vol captar 10.000 milions d'euros en dipòsits ( 4%) i augmentar en 8.000 ( 10%) la cartera fora de balanç, així com reduir en 10.000 milions la cartera de crèdits fallits (de 24.400 a 14.400) i en 5.000 milions els actius immobiliaris problemàtics.

La nova estratègia 
Banc Sabadell ha preparat una nova estratègia comercial que es basa en les noves tecnologies i en un menor nombre de sucursals, amb nous conceptes com oficines emblemàtiques i locals de servei ràpid.

Respecte als seus plans d'internacionalització, no ha concretat més enllà del nou banc que preveu crear a Mèxic aquest any, encara que ha apuntat a l'oportunitat de créixer en més països "orgànica i inorgànicament".

En referència a la gestió d'actius immobiliaris, ha començat a vendre sobre plànol en zones on la demanda està repuntant i té 1.429 habitatges en desenvolupament; durant el pla Triple preveu invertir 123,5 milions per treure el màxim retorn dels actius immobiliaris adjudicats, que inclouen solars.

Els pilars del pla Triple
Com ja va avançar el banc, el pla Triple té tres pilars: la transformació del model de producció i del balanç; l'obtenció d'una rendibilitat de doble dígit; i l'assentament de les bases per a una futura entrada en nous mercats.

Per explicar-ho tot plegat, ha viatjat fins a la capital britànica el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; acompanyat del conseller delegat, Jaume Guardiola; el director financer, Tomás Varela; i el director de Gestió d'Actius i Desenvolupament Corporatiu, Miquel Montes.