• Empresa
  • El Celler de Can Roca cau a 2n millor restaurant del món

El Celler de Can Roca cau a 2n millor restaurant del món

Els germans gironins cedeixen la corona que concedeix la revista 'Restaurant Magazine' a l'Osteria Francescana

El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, sostenint el guardó i, a costat, el propietari de l'Osteria Francescana, Massimo Bottura
El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, sostenint el guardó i, a costat, el propietari de l'Osteria Francescana, Massimo Bottura
Europa Press
14 de Juny de 2016
Act. 14 de Juny de 2016
El Celler de Can Roca de Girona ha estat reconegut com el segon millor restaurant del món, després d'obtenir el màxim guardó el 2015 i 2013.

Es tracta de la llista internacional dels 50 millors restaurants del món que publica cada any la revista britànica Restaurant Magazine i que s'ha donat a conèixer durant una gala celebrada a Nova York.

Fundat el 1986, el restaurant dels germans Roca -Joan, Josep i Jordi- ha tornat a quedar entre els millors restaurants en aquest rànquing mundial gastronòmic que des de fa 15 anys publica l'esmentada revista britànica i que s'ha convertit en una de les cites anuals més importants del sector.

A més de liderar la llista en els anys 2013 i 2015, des que aconseguís la seva tercera estrella Michelin el 2009, el Celler de Can Roca ha obtingut en altres quatre ocasions la medalla de plata en aquesta llista (2011, 2012, 2014 i 2016).

El Celler de Can Roca ha estat superat pel restaurant italià Osteria Francescana, que s'ha convertit així en el primer restaurant d'aquest país que s'alça amb el màxim guardó, que es determina per les votacions de 900 experts internacionals.

A la llista dels millors 50 restaurants del món han trobat un forat també els espanyols Mugaritz (lloc número 7), l'Asador Etxebarri (al número 10), Eneko Atxa (al número 16), Arzak (al número 21), el Tickets, d'Albert Adrià, que escala posicions fins el lloc 29 i Quique Dacosta (en el lloc 49).

D'altra banda, Restaurant ha guardonat a més a un dels germans Roca amb el Xefs' Choice Award, elegit entre els 50 millors cuiners de tot el món.

Joan Roca agafa així el testimoni del suís Daniel Humm, del restaurant gurmet de Nova York Elevin Madison Park, premiat l'any passat amb aquest guardó.

Roca no és el primer espanyol al qual se li reconeix amb el Xefs' Choice: Andoni Luis Aduriz, del restaurant guipuscoà Mugaritz, ja es va fer amb aquest premi el 2008 i 2012.

Per primera vegada en 14 edicions els premis s'han lliurat a Nova York, seguint una nova "estratègia global" de repartir els premis fora de Londres, on era habitual. A partir d'aquest any comença una gira mundial en què s'elegiran diferents destinacions gastronòmics per al desenvolupament de la gala anual.

Del 51 al 100
Fa uns dies es donava a conèixer la Llista dels 51-100 Millors Restaurants del Món 2016 com avantsala a l'esperada gala en la qual s'han anunciat els 50 primers restaurants classificats.

No s'ha incorporat cap nou restaurant espanyol en aquesta segona part de la llista, mantenint-se en ella els restaurants Diverxo de David Muñoz, Lasarte de Martín Berasategui i Nerua de Josean Alija, però amb variacions en la seva posició.

A la segona part de la llista dels millors restaurants l'any, l'organització ha destacat 15 noves entrades (també reentrades), i ha estat la més cridanera la del Restaurant The Jane Anvers, que es va col·locar en el lloc 54.

Pel que fa als restaurants espanyols, David Muñoz que en l'edició del 2015 es va disparar des de la posició 94 a la 59, cau aquest any gairebé a la mateixa velocitat, ja que a la llista del 2016 el Restaurant Diverxo ocupa la posició 79.

Mentrestant, Martín Berasategui avança lentament del lloc 61 al 59, i el Restaurant Nerua també ascendeix tot i que amb més força, doncs l'any passat ocupava el lloc 68 i en 2016 va ocupar la posició 55.