Amb 25 anys, XavierVerdaguer va fundar la primera empresa. "L'emprenedoria és una bona via per aconseguir la felicitat", comenta aquest emprenedor en sèrie de Vic, que recull aquest concepte amb els Supertramps, una xarxa on la gent comparteix un moment de felicitat.
Ja fa més de quatre anys que viu als EstatsUnits, a San Francisco, des d'on dirigeix Innovalley, la seva principal empresa dedicada al disseny de peces de vestir intel·ligents. No obstant, aquest no és l'únic projecte de Xavier Verdaguer. El programa de creativitat Imagine; l'empresa de desenvolupament de software Seven4Seven; i la participació com a mentor i inversor de diferents start-ups formen part del seu dia a dia.
"L'emprenedoria té a veure amb la innovació, en tenir la convicció que tot és millorable", sentencia aquest emprenedor que gaudeix més del procéscreatiu que de les gestions que comporten els càrrecs directius. Així és un dia a la vida de XavierVerdaguer.
6.47 - Em desperto a San Francisco quan a Barcelona tothom ja ha dinat (són 9 hores de diferència horària). Dutxa ràpida, cafè llarg i primera sessió d'skypes i e-mails des de casa per tractar els temes important que han passat durant el matí a Catalunya (tenim gran part de la nostra producció en terres catalanes). No surto de casa sense publicar al facebook el Supertramp del dia seleccionat de la dotzena de fotos que la gent m'envia cada dia expressant amb els braços oberts un moment de felicitat. De fet, aquest és precisament el meu primer moment de felicitat del dia.
7.45 - Agafo el Muni (tramvia local) per creuar la ciutat, segon cafè en mà i contestant e-mails via iPhone.
8.00 - Reunió als HeadQuarters de Dropbox amb l'Àlex Castellarnau, que em mostra les instal·lacions i m'explica les claus del creixement frenètic d'aquesta start-up.
9.00 - Esmorzar de treball amb la Rosa Monge al The Creamery, una de les cafeteries típiques de San Francisco amb un rati 2:1 d'ordinadors portàtils versus tasses de cafè.
10.00 - Sessió de treball a les oficines de Propelland, consultora en innovació amb qui estem desenvolupant un projecte col·laboratiu a 3 bandes: Propelland Future Cities Lab Innovalley.
12.00 - Arribada a l'Imagine Creativity Center per tractar amb Sergi Herrero (VP BNP Paribas i Director de l'espai) detalls de la pròxima edició del programa Imagine Silicon Valley 2014.
13.00 - Dinar ràpid de treball amb companys d'Imagine al Piccino Cafe, local emblemàtic del DogPatch, el barri emprenedor emergent de San Francisco.
14.00 - Agafo un ZipCar (car sharing) i enfilo la mítica autovia de Silicon Valley, 101, direcció Palo Alto.
15.00 - Arribo a Palo Alto i vaig directament a la cafeteria La Boulangue per prendre un nou cafè i fer skype amb l'Ivan Bruque, que des de Barcelona ja ha posat les nenes a dormir i m'espera per revisar els avenços del dia.
15.15 - 16.15 - Una bona estona de treball a La Boulange, sense interrupcions, escoltant la playlist que ens ha preparat el Bruno Sokolowicz i amb un solet preciós que entra pels finestrals d'aquest lloc tan agradable i tan "Palo Alto".
16.30 - M'apropo a la Universitat de Stanford, que està a cinc minuts de la cafeteria, per assistir a la xerrada del Dave McClure, fundador de 500 Start-ups. És una conferència que té lloc en el marc de les sessions ETL. Des de fa dos anys visc a San Francisco (abans vivia a Palo Alto) i només vaig a Palo Alto dues vegades a la setmana.
17.30 - Agafo de nou el ZipCar per anar cap a Mountain View, poble que, malgrat estar al costat de Palo Alto, trigaré 30 minuts en arribar com a conseqüència del trànsit, cada cop més intens, dels últims anys a la zona.
18.00 - Reunió ràpida amb en Cris Pavloff del centre de recerca de BMW per revisar les especificacions d'un prototip de jaqueta intel·ligent que estem desenvolupant pels motoristes de BMW a Innovalley.
18.30 - Avui no estic a la ciutat, però si estigués a San Francisco segurament ara estaria en algun esdeveniment de networking (n'hi ha de molt interessants cada dia i cal anar a tots els que puguis!). Torno cap a San Francisco per una 101 amb molt de trànsit. Sinó hagués tingut la reunió amb BMW, hauria fet aquest desplaçament amb el mític Caltrain, que et permet treballar amb comoditat i evita arribar tard a les reunions. La puntualitat és crítica a Silicon Valley.
19.30 - Arribo a casa i surto a córrer ben abrigat. En aquesta època de l'any ja és fosc i la temperatura cau en picat a l'amagar-se el sol.
21.00 - Dutxa, sopar a casa i una bona estona de tranquilitat veient a l'AppleTV algun capítol de MadMen o Orange is the new Black. Si fos dijous veuria el podcast del Polònia per posar-me una mica al dia de les noticies de Catalunya. Últimament l'he de veure el divendres perquè suposo que amb les vagues i/o retallades no poden pujar el capítol fins el dia següent.
22.00 - 00.00 - Un parell d'hores de treball a casa que, sovint, són les més productives del dia.
00.00 - 1.30 - Sessions d'skype i emails amb els enginyers de Barcelona que ja s'han llevat i estaran treballant tot el matí a partir dels requeriments rebuts a aquesta hora. En aquesta mateixa franja horària, sovint rebo un skype de la mare o alguna imatge per WhatsApp dels meus nebots anant a l'escola, la qual cosa, malgrat la distància, em fa sentir a prop de la gent a qui més estimo i a qui més trobo a faltar des de l'altra banda del món.
2.00 - Vaig a dormir no sense abans enviar el tweet diari de reflexió i agraïment. El d'avui és una cita del Miquel Martí i Pol: "Ara és demà".
El dia de Xavier Verdaguer
L'emprenedor en sèrie, impulsor de més de nou empreses i resident als Estats Units, explica com és una jornada de treball
04
de Març
de
2014
Act.
04
de Març
de
2014