L’americana que desenvolupa l’hyperloop aterra a Espanya
L’empresa Virgin Hyperloop One signa un acord amb Adif per establir un centre de desenvolupament a Màlaga
Virgin Hyperloop One, l’empresa nord-americana que treballa per desenvolupar un dels models d’hyperloop, aterra a Espanya de la mà d’Adif. La companyia instal·larà a Bobadilla, Màlaga, un centre de desenvolupament que generarà 250 llocs de feina directes i un centenar d’ocupacions indirectes.
La presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera Posada, i el CEO de Virgin Hyperloop One, Rob Lloyd, han signat un protocol general d’actuació que convertirà Espanya en un referent mundial del nou sistema de transport hyperloop, informen en un comunicat. Amb la posada en marxa d’aquest centre de proves i desenvolupament de tecnologia avançada, “s’implantarà un ecosistema d’innovació que atraurà empreses multinacionals i espanyoles”, expliquen.
El protocol subscrit aquest dimarts permetrà desenvolupar, provar i validar a Espanya els components d’aquest sistema dissenyat per a desplaçaments de fins a 1.200 quilòmetres per hora, aconseguint posteriorment la seva certificació segons la regulació europea. Un cop superades les fases de prova i validació, el centre de Bobadilla s’encarregarà de donar suport a les operacions, el manteniment i l’expansió internacional del sistema.
Bobadilla, centre de proves de l’hyperloop
El nou centre de desenvolupament d’Hyperloop One a Bobadilla compta amb una superfície de 19.000 metres quadrats, un espai que permet acomodar els equipaments requerits per a les proves de hardware necessàries per al desenvolupament d’aquesta tecnologia d’alta velocitat.
El valor de la instal·lació serà aproximadament de 500 milions de dòlars, incloent-hi les zones de fabricació, plataformes de proves i equips de Virgin Hyperloop One. La inversió està supeditada a obtenir 126 milions d’euros en convocatòries d’ajuts públics, com préstecs i subvencions a R+D+i per a les instal·lacions.
Zeleros, un hyperloop a la valenciana
Virgin Hyperloop One és l’empresa nord-americana que s’encarrega de desenvolupar un dels prototips de l’hyperloop, el nou mitjà de transport que s’està desenvolupant a escala global. A València, de la mà de Zeleros, també s’està treballant des del 2016 en un sistema d’hyperloop a Espanya.
Els fundadors de Zeleros parteixen d’Hyperloop UPV, un equip universitari valencià guanyador dels premis al millor disseny hyperloop i millor sistema de propulsió en la competició internacional d’hyperloop proposada per SpaceX, empresa d’Elon Musk.
Zeleros ha informat en un comunicat que consideren molt positiva l’acord entre Adif i Hiperloop One i s’han mostrat oberts a col·laborar amb ells amb l’objectiu de consolidar Espanya com a líder global en el desenvolupament de tecnologies de transport d’alta velocitat tipus l’hyperloop.