El Tribunal Europeu de Drets Humans, també conegut com a Tribunal d'Estrasburg, rebutja que les empreses espiïn el correu electrònic dels seus treballadors i altres aplicacions de missatgeria en horari laboral. El Tribunal només avala aquesta pràctica en cas que els empleats tinguin constància prèvia d'aquesta pràctica.
Així ho ha establert el tribunal en una sentència en resposta a l'apel·lació d'un ciutadà de Romania, Bogdan Barculescu, que va denunciar que l'empresa de la qual va ser acomiadat per usar la missatgeria del treball per enviar correus personals havia violat els seus drets protegits per l'article 8 de la Convenció Europea de Drets Humans.
D'aquesta forma, enfront de la decisió de la Justícia romanesa, que es va posicionar a favor de l'empresa, el Tribunal d'Estrasburg ha arribat a la conclusió que no es va determinar clarament si Barbulescu havia rebut prèviament l'avís que les seves comunicacions podrien ser controlades per part de l'empresari.
Com a conseqüència, la sentència, que ha estat publicat aquest dimarts, conclou per 11 vots a favor i 6 en contra, que les autoritats romaneses "no han aconseguit un just equilibri entre els interessos en joc i no s'ha protegit correctament el dret del demandant per part de les autoritats nacionals", de manera que l'article 8 de la convenció ha estat violat.
Finalment, per 6 vots a favor i 1 en contra, Estrasburg dictamina que l'Estat de Romania haurà de pagar, en els propers tres mesos, un total d'1.365 euros en concepte de costos i despeses al demandant, així com el pagament de qualsevol altre tipus de taxes que puguin recaure sobre Barculescu.