• Home
  • Economia
  • Article title

Iberdrola augmenta els beneficis fins als 1.518 MEUR

La companyia elèctrica millora un 4,2% els seus resultats el primer semestre de l’any gràcies al mercat nord-americà

Per Europa Press
20 de Juliol de 2017
L'absència d'extraordinares redueix el benefici d'Iberdrola
L'absència d'extraordinares redueix el benefici d'Iberdrola

Iberdrola ha registrat un benefici net de 1.518 milions d'euros durant els sis primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un augment del 4,2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat l'elèctrica.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) s’ha situat en 3.752 milions d'euros, un 3,6% inferior al del primer semestre del 2016, impulsat pel negoci de xarxes, principalment als Estats Units, però afectat pel negoci liberalitzat al Regne Unit i el baix recurs hidroelèctric i eòlic a Espanya. Avangrid, filial americana d'Iberdrola als Estats Units, va augmentar el seu benefici net un 14% fins als 359 milions de dòlars.

Les inversions han augmentat un 35% i han arribat als 2.512 milions d'euros, dels quals més del 91% estan destinats al creixement en projectes de xarxes, renovables i generació amb contractes a llarg termini. El 90% de les inversions contemplades en les Perspectives 2016-2020, uns 25.000 milions d'euros, ja està executat o en construcció.

Iberdrola ha dut a terme 1.500 noves contractacions durant el període, amb la qual cosa la companyia compta amb una plantilla de 30.000 treballadors.

Nous projectes de cara a la segona meitat de l’any

En el segon semestre de l'any, l’empresa engegarà un total de 1.350 MW, en la seva majoria de projectes renovables, entre els quals destaca el segon parc eòlic marí de la companyia: Wikinger, de 350 MW de potència, en el mar Bàltic alemany.

La integració d'Elektro en Neoenergia, participades d'Iberdrola al Brasil, donarà lloc a l'empresa elèctrica més important del país, de la qual Iberdrola posseirà el 52,45%.

L'operació segueix el seu curs i ha rebut la primera aprovació del regulador de la Competència (CADE). Queden pendents l'autorització de l'Agència Nacional de l'Energia Elèctrica (ANEEL) i la del Banc Nacional de Desenvolupament Econòmic i Social (BNDES), que arribaran previsiblement a l'agost.