RESULTATS
La feble demanda de la indústria química europea castiga Ercros: 7,8 milions de pèrdues
Les xifres, que pertanyen al setembre, van ser de 5,7 milions de guanys en el mateix període de l'any anterior
Ercros ha registrat pèrdues de 7,8 milions d'euros fins al setembre. En el mateix període de l'any anterior va guanyar 5,7 milions. Els resultats són conseqüència d'una demanda europea persistentment feble, amb mercats molt volàtils i sotmesos a una forta competència, segons ha detallat el grup industrial centrat en la fabricació de productes químics i farmacèutics. La companyia va vendre 748.000 tones de productes, un 3,3% menys que els primers tres trimestres del 2023. Les vendes es van desplomar un 13% fins als 497,36 milions d'euros. El descens més pronunciat en import que en el total de tones s'explica els menors preus de venda que no han pogut ser compensats per l'abaratiment de les energies i matèries primeres.
La companyia va vendre 748.000 tones de productes
Entre les causes d'aquest descens, Ercros destaca les restriccions en el subministrament d'algunes matèries primeres, que han obligat a declarar força major durant el mes de setembre en les vendes de sosa càustica. Segons han detallat, la recuperació de la demanda de la indústria química europea es preveu al llarg del 2025. Ercros preveu que l'exercici acabi amb unes pèrdues d'entre 8 i 10 milions d'euros.
La caiguda del preu mitjà per tona va provocar una caiguda de 57,14 milions de facturació i el menor volum de tones venudes un descens de 19,09 milions. El volum de productes comercialitzat per la divisió de derivats del clor va experimentar una reducció del 4,2% respecte als primers tres trimestres del 2023. Les vendes de la divisió es van reduir un 18,3%, a causa de la caiguda del preu mitjà de venda (15,0%), que va afectar pràcticament tots els productes.
En la divisió de química intermèdia, en comparació amb l'any anterior, van caure les vendes, un 2,5%, i va caure també el preu mitjà dels productes de la divisió, un 1,8%. En aquest cas, sí que es van veure compensats per la disminució dels costos de les matèries primeres i de les energies. La divisió de farmàcia també va reduir les seves vendes respecte en un 6,8%. Tot i que els preus de venda van augmentar un 4,7%, el volum de productes venuts va disminuir un 11%.
En total, el resultat brut d'explotació (ebitda) es va enfonsar un 46% fins als 22,53 milions d'euros.