El número 2 de Banc Sabadell va aprofitar la presentació d'aquests resultats per parlar també de la independència de Catalunya. El conseller delegat va negar que l'entitat tingui un pla b per seguir treballant en una hipotètica Catalunya independent i va recordar que el plantejament del banc és el d'apostar per ''esgotar totes les vies de diàleg'' que siguin possibles entre les institucions polítiques que han de construir un escenari polític ''d'estabilitat''. Això, va afegir, és el que volen els empresaris i els banquers.
Guardiola també es va referir a la crisi valorant que la millora que es comença a observar en l'economia es traduirà en un canvi a curt termini en el flux del crèdit a les empreses. Un canvi que ja es comença a notar, tot i que serà una normalització que es farà ''lentament'', va advertir.
D'estrella del BBVA al Banc Sabadell
Abans d'entrar al Banc Sabadell, Jaume Guardiola Romojaro (55 anys), va ser un dels executius estrella del BBVA. Nascut a Barcelona, Jaume Guardiola va iniciar la seva carrera professional l'any 1985 al desaparegut Banc de Bilbao per Catalunya i Balears. L'any 1993 va entrar com a subdirector general del BBVA i un parell d'anys més tard es convertia en el director general de Banca Catalana. L'any 2000 va assumir la direcció de la filial del BBVA a Puerto Rico i al 2001 es convertiria en vicepresident executiu i gerent del Banc Francès a Argentina. Dos anys més tard va ser nomenat primer executiu de Bancomer i, al 2006, es converteix en el responsable de banca a Espanya i Portugal, en un moment de remodelació del banc.
Sent el número tres del BBVA, a molts va sorprendre que Jaume Guardiola acceptés, l'any 2007, la proposta de Josep Oliu d'entrar a Banc Sabadell, una entitat amb poca projecció internacional i molt més petit que el BBVA. Però Guardiola va accedir per poder treballar a la seva terra. A banda, Guardiola també ha estat vocal de la Comissió Econòmica del Barça.