25
d'Abril
de
2016
Act.
25
d'Abril
de
2016
Hamburgueses de boví amb àloe vera, vermut ecològic i brioixeria elaborada amb Chlorella -una alga d'aigua dolça amb un alt contingut en proteïnes i minerals- són alguns dels 300 productes que es presentaran a Innoval, un espai d'Alimentària que agrupa els últims llançaments de la indústria i que actua com a termòmetre de tendències.
Altres novetats que es podran degustar a Alimentària, que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona des d'aquest dilluns i fins al dijous, són una crema de xocolata per untar amb base de llavors de lli, snacks de pèsols i arròs amb forma de beina, i olives caramel·litzades de pinya, nabius, dàtils i figues.
La fira de l'alimentació i begudes també es fa ressò de les noves tendències en consum, com les dietes sense gluten, i Agrasys presenta el Tritordeum, un cereal que s'erigeix com a alternativa per a totes aquelles persones amb intoleràncies alimentàries no celíaques.
Segons dades de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia hi ha un increment del percentatge de persones amb sensibilitat al gluten no celíaca, i s'estima que fins al 10% de la població pot patir aquesta patologia -uns 4,6 milions de possibles pacients-.
El sector de l'alimentació ha multiplicat per sis en l'última dècada les vendes d'aliments sense gluten, i ja hi ha més consumidors no celíacs d'aquests productes que celíacs.
Halal
Alimentària també organitzarà un supermercat, una jornada tècnica i un showcooking per difondre els productes halal, un tipus de menjar conforme a l'islam i que té un mercat de 1.700 milions de consumidors musulmans a tot el món, movent 500.000 milions d'euros anuals.
Així, al Halal Supermarket es podran degustar vins i caves sense alcohol, derivats carnis del pollastre, gall dindi, boví i be, dolços i brioixeria i productes gurmet.
En aquest sentit, un dels productes més innovadors que es presentaran a Innoval és un snack d'encenalls de vedella marinades amb espècies mediterrànies.
Presència catalana
Un total de 150 empreses catalanes participaran a Alimentària 2016. Aquestes empreses participaran sota el paraigua de Prodeca, empresa pública adscrita a la Conselleria d'Agricultura, amb l'objectiu que aquesta fira es converteixi en l'aparador internacional dels productes catalans.
En el marc del saló, es mantindran reunions amb empreses de la Xina i el Líban per treballar en l'obertura de nous mercats en sectors com el boví, la fruita d'os i els cítrics, i alhora es mantindran reunions amb altres autonomies, com el País Basc, Navarra i Múrcia.
Alimentària també acollirà la presentació oficial de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, que té com a ambaixadora la xef Carme Ruscalleda.
L'agroindústria és un dels sectors més importants de l'economia catalana per la seva vocació exportadora, en representar el 3,6% del PIB català i el 18,6% del PIB industrial.
Altres novetats que es podran degustar a Alimentària, que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona des d'aquest dilluns i fins al dijous, són una crema de xocolata per untar amb base de llavors de lli, snacks de pèsols i arròs amb forma de beina, i olives caramel·litzades de pinya, nabius, dàtils i figues.
La fira de l'alimentació i begudes també es fa ressò de les noves tendències en consum, com les dietes sense gluten, i Agrasys presenta el Tritordeum, un cereal que s'erigeix com a alternativa per a totes aquelles persones amb intoleràncies alimentàries no celíaques.
Segons dades de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia hi ha un increment del percentatge de persones amb sensibilitat al gluten no celíaca, i s'estima que fins al 10% de la població pot patir aquesta patologia -uns 4,6 milions de possibles pacients-.
El sector de l'alimentació ha multiplicat per sis en l'última dècada les vendes d'aliments sense gluten, i ja hi ha més consumidors no celíacs d'aquests productes que celíacs.
Halal
Alimentària també organitzarà un supermercat, una jornada tècnica i un showcooking per difondre els productes halal, un tipus de menjar conforme a l'islam i que té un mercat de 1.700 milions de consumidors musulmans a tot el món, movent 500.000 milions d'euros anuals.
Així, al Halal Supermarket es podran degustar vins i caves sense alcohol, derivats carnis del pollastre, gall dindi, boví i be, dolços i brioixeria i productes gurmet.
En aquest sentit, un dels productes més innovadors que es presentaran a Innoval és un snack d'encenalls de vedella marinades amb espècies mediterrànies.
Presència catalana
Un total de 150 empreses catalanes participaran a Alimentària 2016. Aquestes empreses participaran sota el paraigua de Prodeca, empresa pública adscrita a la Conselleria d'Agricultura, amb l'objectiu que aquesta fira es converteixi en l'aparador internacional dels productes catalans.
En el marc del saló, es mantindran reunions amb empreses de la Xina i el Líban per treballar en l'obertura de nous mercats en sectors com el boví, la fruita d'os i els cítrics, i alhora es mantindran reunions amb altres autonomies, com el País Basc, Navarra i Múrcia.
Alimentària també acollirà la presentació oficial de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, que té com a ambaixadora la xef Carme Ruscalleda.
L'agroindústria és un dels sectors més importants de l'economia catalana per la seva vocació exportadora, en representar el 3,6% del PIB català i el 18,6% del PIB industrial.