Maria Galindo (Polítiques Digitals de la Generalitat), Maria Salamero (Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya) i Francesco Ferro (PAL Robotics) | Cedida

Empresa

Sortech Vision i Francesco Ferro, protagonistes a la Nit de la Robòtica

La desena edició de la Nit reuneix els CEOs de les principals empreses del sector en el Recinte Modernista de Sant Pau

En el marc de la desena edició de la Nit de la Robòtica, organitzada pel Grup de Treball de Robòtica del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Francesco Ferro, CEO de PAL Robotics, rep el premi Nit de la Robòtica i Sortech Vision, de l’empresa catalana Girbau, el guardó Projecte de l’any. L’acte, que enguany celebra deu anys i que va reunir ahir a prop de 200 professionals de l’àmbit de la robòtica a Catalunya en el Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, va comptar amb la participació dels principals CEOs de les empreses del sector.

El premi Nit de la Robòtica vol reconèixer la trajectòria professional de Ferro al capdavant de PAL Robotics, fundada el 2004 i que enguany celebra els seus vint anys, i que, des de la seva seu ubicada a Barcelona, s’ha convertit en una de les empreses de referència global en l’àmbit de la robòtica de serveis. Ferro va destacar que “cal invertir en la robòtica de serveis no només per la seva eficiència sinó també perquè un robot pot salvar vides”.

Ferro: “Cal invertir en la robòtica de serveis no només per la seva eficiència sinó també perquè un robot pot salvar vides”

El jurat també va premiar Sortech Vision, una solució per automatitzar la manipulació i classificació de roba bruta en les bugaderies industrials, com a Projecte de l’Any. Aquest projecte de l’empresa catalana Girbau permet, d’una banda, incrementar la productivitat del procés i, de l’altra, millorar les condicions laborals de les persones operàries, ja que evita el contacte directe amb les “peces contaminades” que arriben a la bugaderia. 

Gràcies a la col·laboració amb l’empresa Bitmetrics, Sortech Vision classifica la roba bruta a través d’un sistema de visió entrenat amb tècniques d'aprenentatge profund que permet a més l’automatització de les tasques en entorns no estructurats. “Aquesta iniciativa és un bon exemple del talent col·laboratiu que es dona a Catalunya i que permet desenvolupar projectes d’impacte global”, ha destacat Pere Homs, president del Grup de Treball de Robòtica i director general d’Enginyers Industrials de Catalunya. 

Més info: El dilema de la robòtica assistencial: estem preparats per conviure amb robots?

La Nit de la Robòtica és la trobada de referència d’aquest sector estratègic per a la indústria catalana, amb quasi un centenar d’empreses que es dediquen a aquesta activitat. La Nit compta amb el suport dels professionals dels col·legis catalans d’Enginyers Industrials, d’Enginyers Agrònoms, d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, d’Enginyeria Informàtica, l’Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digital i l’AIQS.