• Empresa
  • Set startups de 'Deep Tech' que revolucionen la tecnologia

Set startups de 'Deep Tech' que revolucionen la tecnologia

Programaris, sensors, etiquetes intel·ligents o eines de color són algunes de les propostes de tecnologia puntera de les empreses emergents

Set startups que triomfaran en l'entorn de la Deep Tech | iStock
Set startups que triomfaran en l'entorn de la Deep Tech | iStock
Barcelona
15 d'Octubre de 2021
Act. 15 d'Octubre de 2021

La innovació és un camí complicat, sobretot per aquelles empreses que estan començant. Moltes vegades, les idees més disruptives són les menys valorades a causa dels riscos que poden comportar en termes d’inversió. És per aquest motiu que qualsevol ajuda en la promoció d’aquestes startups pot ser un pas clau per aconseguir finançament pels seus projectes. Seguin aquesta mateixa línia, Barcelona Activa, Esade BAN i cinc universitats catalanes organitzen una trobada per a startups de Deep Tech, per tal de demostrar el seu potencial, presentar els seus productes i aconseguir finançament pels seus projectes. L’alineació compte amb set empreses emergents de sectors completament diferents, com per exemple l’alimentació, la sanitat, l’oci o el retail; set candidates a obtenir una aportació monetària per continuar treballant. En definitiva set projectes innovadors als quals se’ls hi concedeixen cinc minuts per enamorar als seus inversors.

 

 Aigecko

L’empresa dirigida per Enric Verdaguer ha dissenyat “el Shazam del menjar”, tal com explica el mateix directiu. En aquest sentit, la companyia analitza els plats que mengem només amb una sola fotografia, mitjançant Deep learining i Intel·ligència Artificial. Aquesta eina vol fer la feina més fàcil a nutricionistes en l’àmbit de la salut, ja que podria aconseguir fer un seguiment complet a temps real de tot allò que mengen els pacients i per tant, controlar-ho molt més.

“Al final no fer un seguiment del què mengem o d’on provenen les coses ens podria matar”, recorda el CEO.

 

“El nostre objectiu és refredar sense energia”, explica Javier Achiaga, CEO i fundador de Coolin Photonics

Coolin Photonics  

Qualsevol cos genera energia, és a dir, calor. Quan parlem de refrigerants no tenim en compte que molts dels productes o processos que utilitzem per refredar les coses poden gastar molta més energia de la que realment generen. D’aquí neix Coolin Photonics, una empres que es dedica a maximitzar la capacitat que tenen tots els cossos d’expulsar la calor. Aquesta startup no està pensada per l’ús del consumidor sinó per utilitzar-se dins de mercats grans on realment l’ús de l’energia refrigeradora pot comportar una despesa molt important.

“El nostre objectiu és refredar sense energia”, explica Javier Achiaga, CEO i fundador de la companyia.

ColorSensing

Aquesta empresa emergent sorgeix de la necessitat d’estalvi en els aliments, perquè per a moltes botigues d’alimentació la despesa de llençar menjar pot arribar a ser de milers d’euros en un any. Per això, des de ColorSensing han creat un empaquetament intel·ligent que conté un QR que indica l’estat del menjar que hi ha dins. La seva tecnologia ja està patentada i actualment es troben en fase de proves per aconseguir el seu certificat sanitari.

Les startups que més estan triomfen en aquesta nova era tecnològica són tots aquells programaris que faciliten els tràmits a les empreses i els negocis

“Una etiqueta intel·ligent podria salvar els negocis d’haver de llençar el menjar”, remarca Maria Eugenia Martin, fundadora de l’empresa.

Process Talks

Les startups que més estan triomfant en aquesta nova era tecnològica són aquelles amb programaris que faciliten els tràmits a les empreses i els negocis. Process Talks és una companyia especialitzada a coordinar processos d’automatització per a pimes. D’aquesta manera, les petites i mitjanes empreses obtenen l’agilitat del seu programa mitjançant un model de subscripció.

“Les pimes concentren gran part de la indústria i per això ens volem centrar en elles”, descriu Josep Carmona, fundador de la companyia.

Toneo

Les càmeres no veuen el mateix que veu l’ull humà, si més no, no amb la mateixa intensitat. Per això, qualsevol film necessita un tractament del color, que normalment acostuma a ser car i costós, a part d’adreçat a un client més professional. Toneo vol canviar les regles del joc apropant la seva pròpia eina de color a qualsevol usuari o creador que la necessiti. D’aquesta manera, es pot aconseguir un acabat de pel·lícula sense ser un gran professional o gastar-se molts diners.

“L’objectiu és portar la màgia de Hollywood a tots els creadors”, somriu Jordi Recort, fundador de Toneo.

Mapsi Photonics

La startup següent treballa amb la detecció infraroja, una eina molt utilitzada, però encara en procés de desenvolupament i amb un problema: la imatge tendeix a ser borrosa i difuminada. Mapsi Photonics entra en joc amb una solució per tal d’aconseguir imatges infraroges molt més nítides.

“Uneix-te a la revolució de la detecció infraroja”, exclama David Cardador, el fundador de l’empresa.

Qbeast

Una startup especialitzada en apropar el big data a totes aquelles empreses que ho necessitin. I és que Qbeast es basa en donar sentit a les dades d’una manera menys precisa, però molt més eficient. La seva solució va ser crear un algoritme que s’encarregués de gestionar i comparar les dades d’una manera més ràpida, però amb un marge d’error constant.

“Vam veure que si processàvem les dades amb menys exactitud, podríem tenir una tecnologia 100 vegades més ràpida que la normal”, remarca Cesare Cugnasco, fundador de la startup.