La sentència confirma que la relació entre el repartidor i Glovo és aliena a l'ordre laboral | iStock

laboral

Un tribunal superior sentencia per primer cop a favor de Glovo

La sentència del TSJM confirma que la relació entre el repartidor i l'empresa és aliena a l'ordre laboral

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha validat el model de negoci de Glovo i la seva relació amb els repartidors basat en la independència que els atorga la figura de l'autònom. Els magistrats desestimen a la sentència el recurs de suplicació presentat per un rider contra la decisió del jutge, que va rebutjar l'existència d'una relació laboral amb l'empresa. 

Més info: Glovo i Deliveroo s'estalvien 168 milions d'euros l'any en cotitzacions dels 'riders'

D'aquesta manera, la sentència confirma que la relació entre el repartidor i Glovo és aliena a l'ordre laboral i assegura que és típica d'una relació trade. L'alt tribunal subratlla que s'ha respectat "escrupolosament" la regulació legal referida al treballador autònom econòmicament dependent. A més, els magistrats assenyalen que la qualificació com a laboral o no d'una relació ha de partir d'un anàlisi detingut dels elements i circumstàncies fàctiques de cada relació.

La sentència es basa en la funció d"intermediació en el transport" i compra de mercaderies partint d'una sèrie de fonaments que atorga la figura de l'autònom com la llibertat de triar l'horari en què l'empresa desitja col·laborar amb el repartidor fixant l'hora d'inici i de finalització de la seva activitat. L'escrit també fa referència a la "llibertat d'escollir la ruta per arribar a la destinació final, fixat pel client, sent aquest qui estableix les característiques del producte a adquirir i de la forma d'entrega, establint-se una relació directa entre el repartidor i el client".