• Empresa
  • Gerard Subirats és el millor jove empresari de 2017

Gerard Subirats és el millor jove empresari de 2017

Aijec premia la trajectòria del vicepresident i CEO de Subirats Bureau en el negoci immobiliari, hoteler i gastronòmic

Gerard Subirats és el CEO i vicepresident del grup Subirats Bureau. | Àngel Bravo
Gerard Subirats és el CEO i vicepresident del grup Subirats Bureau. | Àngel Bravo
Victor Costa
Exdirector de VIA Empresa
Barcelona
20 de Juny de 2018
Act. 21 de Juny de 2018

Ja fa 25 anys que l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) reparteix premis i aquest any no ha estat diferent. O sí. El CosmoCaixa de Barcelona ha viscut la seva particular nit de ciència empresarial a l'hora de premiar el CEO i vicepresident de Subirats Bureau, Gerard Subirats, i Peptomyc com a jove millor empresari i millor iniciativa empresarial del 2017, respectivament. 

 

D'aquesta manera, Subirats agafa el relleu del fundador d'Audax Energia, José Elías, imposant-se als altres dos finalistes: Alfons Nonell-Canal (Mind the Byte) i Gerard Martret (Camina Lab). Més concretament, el jurat ha destacat la tasca de Subirats al capdavant del negoci immobiliari, hoteler, d'oci i gastronomia, entre els quals destaquen establiments com l'hotel SB Glow de Glòries, El Nacional o Lomo-Alto & Lomo-Bajo, entre d'altres. Alhora, també és pilot de ral·lis i campió del T1N de tot terreny de 2017. "Els empresaris fem les coses per passió i il·lusió, no esperem res de ningú", ha assegurat per donar encara més valor al premi. 

 

El vicepresident i el conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han sigut els encarregats d'immortalitzar el moment entregant el guardó. "Tenim un planter d'empresaris extraordinari i els projectes perquè tingui èxit necessiten contingut, equip i valor", ha reivindicat Aragonès.

La millor iniciativa de Peptomyc

Per la seva banda, la spin-offPeptomyc de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron s'ha imposat com a millor iniciativa empresarial a Bravafabrics i Domestic Data Streamers. El jurat ha valorat el desenvolupament d'una nova teràpia contra el càncer a través de l'atac a la proteïna Myc de les cèl·lules canceroses.

"Arrancar una empresa com aquesta és posar-se el repte de pujar l'Everest sense oxigen", han explicat les cofundadores Marie-Eve Beaulieu i Laura Souce. I no han dubtat a fer tota una declaració de lluita, compromís i intencions: "El càncer no robarà més vides humanes".  

També han estat premiades FoodSelf (Futur Jove Empresari) com a aplicació que genera receptes després d'escanejar els productes de la nevera, Etselquemenges (Qualitat Lingüística Empresarial) per la seva aposta per la llengua catalana i WorldCoo (Emprenedor Social) que desenvolupa projectes per recaptar fons solidaris.

La millor trajectòria de les germanes Amat

Les germanes Joana i Imma Amat d'Amat Immobiliaris han estat guardonades amb la millor trajectòria empresarial. "Som aquí per moltes coses però una és la història", han començat. Després d'haver viscut moments plegats de contrastos, Amat compleix 70 anys amb la satisfacció "d'haver lluitat sempre per fer l'empresa somniada". 

Amat: "La nostra és una empresa amb ànima, oberta i generosa"

"La nostra és una empresa amb ànima, oberta i generosa", ha explicat Imma Amat. En clau de present i futur, Joana Amat ha emplaçat als empresaris del públic, entre els quals també es trobava l'actual director general d'Amat i tercera generació, Guifré Homedes, a "sumar i retenir tot el talent i a no perdre el talent femení. Les empreses han de ser corresponsables, trobar un equilibri entre vida personal i professional". ​

La supervivència d'una nova espècie

"Els joves empresaris són com espècies noves en un ecosistema on hi ha de tot", ha assegurat el president d'Aijec i també cofundador de Sevibe Cells, Eloi Palà, que va ser reelegit aquest passat mes d'abril per liderar l'entitat durant el mandat 2018-2020. De fet, els objectius de la nova junta són continuar amb la tasca de l’Aijec a l'hora de promoure l’emprenedoria, la creació d’empreses entre els joves i una activitat empresarial basada en els valors i la cultura de l’esforç. 

Palà: "Els joves empresaris són com espècies noves en un ecosistema on hi ha de tot"

"Per no perdre el tren del segle XXI és necessari pujar al tren de l’economia del coneixement", ha afegit. I no ha dubtat en associar aquest coneixement a la il·lusió, la capacitat, la superació, l'esforç , el talent i l'empremta dels empresaris. "Una empresa és si està viva i només pot estar viva si té projecció", ha insistit. Barcelona és el tercer hub en creació de startups tecnològiques però també hi ha un 41% de noves empreses que moren abans de 3 anys. 

I segons el president d'Aijec, la supervivència dels nous joves empresaris depèn d'un trident de factors: innovació, flexibilitat i passió. Sobreviure però també consolidar: "No és en cap cas impossible que les empreses innovadores puguin agafar dimensió". 

"La millor manera de predir el futur és crear-lo", ha conclòs Palà. Que així sigui, més i millor empresa.