Reimagine Food convertirà Barcelona en el Silicon Valley de l'alimentació i les tecnologies emergents, un centre mundial que aglutinarà innovació, emprenedors, marques d'alimentació i idees trencadores sobre la revolució que presenta el nou concepte food, cada vegada més transversal, i la interacció amb els aliments.
Una iniciativa disruptiva
El projecte s'ha presentat aquest dimecres en el marc de la Fira Alimentaria de la mà del president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que ha destacat que es tracta d'una iniciativa "totalment disruptiva", i d'empresaris que han donat el seu suport a aquesta idea, com l'advocat Emilio Cuatrecasas; el president d'Europastry, Jordi Gallés; el vicepresident executiu de Relacions Institucionals de Natura Bissé i cofundador de Reimagine Food, Joaquín Serra, i l'altre cofundador del projecte, Màrius Robles.
Robles ha destacat que està canviant la manera com les persones s'alimenten, i s'ha referit a la revolució del concepte food, ja que durant els dos últims anys inversors de Silicon Valley han destinat més de 1.000 milions a start-ups del sector de la transformació alimentària. "La nova tendència per invertir en negocis és el concepte food, que fins i tot s'està introduint en la moda i la passarel·la de París", ha insistit Robles, que ha incidit que està canviant la forma que el consumidor té de comprar els productes.
Acceleradora per a start-ups i laboratori
Reimagine Food, que té la seu a Esadecreapolis, integrarà una acceleradora d'empreses de nova creació del sector de l'alimentació i les begudes que vulguin innovar, i per a això cada any, en períodes de tres mesos i mig, proporcionarà formació, finançament i assessoria a vint start-ups per impulsar-ne el desenvolupament. També construirà un laboratori, que vol ser el primer centre experimental del món que fusioni alimentació i gastronomia amb tecnologies emergents com la realitat augmentada, el cloud computing i el 3D Food Printing; un espai en el qual també s'analitzarà com afecten les noves tecnologies a les tendències en l'alimentació.
D'aquest laboratori en naixeran projectes per a la societat i la indústria alimentària, com mFood, que analitzarà com la tecnologia mòbil afectarà el consumidor, i BrainFood, la creació de components alimentaris que permetran millorar la creativitat i el rendiment de les persones, combinant-lo amb un seguiment a través d'intel·ligència predictiva. "Hem creat un ecosistema que cobreix tota la cadena de valor alimentària, des d'emprenedors a xefs", ha dit Robles, que ha afegit que Reimagine Food actuarà com un verdader paraigua d'iniciatives que vulguin repensar el món de l'alimentació.
Reimagine Food, que ha analitzat més de 1.400 empreses emergents relacionades amb l'alimentació i la tecnologia i ja està formada per 49 de les millors start-upsdel món, obrirà el maig la primera convocatòria per integrar-se al projecte de l'acceleradora, en la que es preveu que se n'hi presentin 400 més. El projecte es troba en negociacions avançades amb altres inversors que garanteixen una aposta internacional del projecte, que recolzen també empreses com Gallina Blanca Star o Deloitte.
Barcelona, el Silicon Valley de l'alimentació
Reimagine Food s'ha presentat a la Fira Alimentària i pretén recolzar start-ups del sector a través de la innovació
03
d'Abril
de
2014
Act.
03
d'Abril
de
2014