• Innovació
  • La Mobile Week, entre l'art i el digital

La Mobile Week, entre l'art i el digital

Conferències, diàlegs, tallers, una exposició i activitats per a infants formen part del programa de la setmana prèvia al MWC

Un dels espais de la mostra del mWeek Gallery | A. Zamorano (ACN)
Un dels espais de la mostra del mWeek Gallery | A. Zamorano (ACN)
Redacción VÍA Emprendida
Barcelona
16 de Febrer de 2018

El futur quotidià és el lema de l'exposició de la Mobile Week Barcelona (mWeekBCN) que aquest dijous s'ha inaugurat al Disseny Hub Barcelona. La presentació de les 10 obres de nova creació d'una desena d'artistes convidats a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en el nostre futur quotidià és la primera de les activitats amb les quals arrenca aquesta segona edició d'un programa previ a la celebració del Mobile World Congress i que vol arribar a tota Barcelona. 120 activitats, 90 espais de creativitat, innovació i cultura de la capital però també de l'Hospitalet i Sant Adrià acolliran les activitats en les quals s'espera comptar amb 16.000 participants.

L'edició d'enguany ha estat inaugurada per una conferència de l'autor futurista alemany Gerd Leonhard, una taula rodona amb quatre experts sobre l'impacte de la tecnologia en el futur quotidià i l'obertura al públic de l'exposició al Disseny Hub. Una de les 10 obres de la mWeek Gallery és Mobile Field, creació de l'artista especialitzat en art sonor Edu Comelles. "És una peça que investiga les ones electromagnètiques, no audibles, que emet qualsevol tipus d'aparell electrònic que utilitzem", ha descrit Comelles en declaracions a l'ACN.

El visitant pot apropar el seu propi telèfon mòbil a un detector que a través d'uns micròfons especials converteix les ones electromagnètiques en una composició sonora audible. Comelles ha assegurat que els avenços tecnològics "obren nous escenaris i nous mons creatius" i relacionen de forma "inevitable" l'art amb la ciència i la tecnologia. 

Becoming collective, per la seva part, ha creat la peça Conversational Implant. L'obra proposa al visitant que conversi amb un xat bot a través de la xarxa social Telegram per parlar de forma indirecta amb una planta. "Sentiràs la teva conversa (a través d'uns altaveus) i d'aquesta manera estaràs cuidant la planta, ja que juga amb la idea que les plantes creixen millor quan els parles", ha explicat també a l'ACN el sociòleg de la tecnologia i el disseny i membre del col·lectiu, Andreu Belsunces.