Cottet es gradua amb les Google Glass

L'òptica catalana presenta la primera lent graduada específica per a les Google Glass amb la voluntat de sumar tradició i innovació

Les Google Glass graduades a Cottet
Les Google Glass graduades a Cottet
Pau Garcia Fuster
16 de Juliol de 2014
Act. 16 de Juliol de 2014

Un 53,4% de la població a Espanya utilitza algun sistema de correcció visual, majoritàriament ulleres i lents de contacte, segons les dades de la Federació Espanyola d'Associacions del Sector Òptic. Javier Cottet, director general del Grupo Cottet, assegura que aquestes dades combinades amb la fornada incessant de novetats tecnològiques com les Google Glass, smartphones o tauletes "garanteixen el futur als òptics, ja que es força molt la visió".

En la línia d'acostar la tecnologia a les necessitats òptiques, aquesta centenària empresa familiar ha estat la primera a desenvolupar una lent graduada específica per a les Google Glass. "Ens agrada molt la tecnologia, des del principi hem estat una empresa pionera que ha intentat innovar en producte. Per això de seguida vam contactar amb la gent de Google", assegura Cottet.

L'oportunitat
L'octubre del 2013 van començar a treballar a partir de l'última versió de les Google Glass. Amb la col·laboració de l'empresa Prats, especialitzada en la fabricació de lents, Cottet ha realitzat un estudi de posició de la muntura, fisonomia i desviació entre la zona del visor de Google Glass i el centre òptic de la lent.

Precisament aquesta diferència entre el visor i el centre òptic de la lent ha estat un dels principals reptes a treballar. "Havíem de redissenyar la lent per aconseguir que en aquesta zona la visió sigui tan nítida com en el centre òptic", explica Fabio Delgado, director òptic de la firma i responsable del projecte.

El resultat
El resultat és la @LENS, fabricada amb tecnologia Free-Form. "Estem fent experiments amb tot tipus d'usuaris i situacions", assegura Delgado; que destaca la importància d'una tecnologia que és "el primer wearable que et permet tenir les dues mans lliures".

Un fet especialment rellevant per a una aplicació pràctica en camps com la cirurgia, la pràctica esportiva o activitats quotidianes com respondre trucades o correus electrònics. Segons Fabio Delgado, "les @LENS ofereixen una garantia de visió impecable amb les Google Glass per aquelles persones amb miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia".

Els responsables de Cottet aclareixen que ja es troben en disposició de graduar les Google Glass de qualsevol persona que les hagi adquirit per Internet o als Estats Units; però que serà a partir de la seva comercialització a Europa a finals d'any quan es podrà veure el seu impacte real.

Pel que fa al cost, Delgado assegura que "no distarà gaire d'una lent convencional". I és que modificar el procés de fabricació no suposa "un cost afegit a la graduació", insisteix.

Innovació constant
De moment, segueixen treballant per buscar noves innovacions relacionades. "Ens fem moltes preguntes, com què passa si a algú li va millor que el visor estigui a l'ull esquerre i no al dret", destaca Delgado.

Per la seva banda, Javier Cottet també apunta a la necessitat de relacionar la tecnologia òptica amb l'auditiva a través de les Google Glass. "Les possibilitats són immenses", remarca.