El 5è dia de confinament. | iStock

DIARI DE CONFINAMENT

Dia 5: L’obrador digital

Ganyet comença a tenir un empatx digital i reconeix la feina dels enginyers informàtics

M’arriba la notícia que PornHub ha fet el mateix que va fer la setmana passada a Itàlia i ofereix la seva subscripció Premium de franc. Se suma a totes les propostes de lleure, cultura, aprenentatge i feina que institucions i empreses han obert a la població mundial confinada. Se sumen a les infinites propostes particulars de gent confinada fent concerts, llegint poesia, fent classes de ioga, conferències de ciència i cursos de punta de coixí. Fa tres dies semblava una bona idea, avui no tant.

"Dilluns va ser el primer dia de feina a la pastisseria digital. Aquell dia en què quan arribes d’aprenent i et diuen que pots menjar tant com vulguis i no t’ho acabes de creure. I és clar, després del primer empatx ja no hi tornes"

Dilluns va ser el primer dia de feina a la pastisseria digital. Aquell dia en què quan arribes d’aprenent i et diuen que pots menjar tantes pastes, pastissos i bombons com vulguis i no t’ho acabes de creure. I és clar, després del primer empatx ja no hi tornes. A l’obrador digital, dilluns hi havia: TV3 en directe a tota pantalla al portàtil amb l’àudio abaixat; en una pestanya del navegador el directe de RAC1; al seu costat Tweetbot amb Twitter; i el Franz obert amb Whatsapp i Telegram. Encara hi hauria pogut afegir el xat de Facebook però hi tinc molt mala relació. A la pantalla gran, les videoconferències a Hangouts, Skype, Facetime, Zoom i Jitsi. Em vaig asseure a les nou del matí a l’ordinador i a les nou del vespre encara hi era.

Més info: Dia 4: Viatge interplanetari

Per acabar el dia, vaig fer una cervesa virtual amb una colla d’amics per Hangouts on el Sergi, un informàtic que passava per allà, ens va recordar a tots que a banda d’agrair els sanitaris també hauríem d’agrair els enginyers informàtics que fan possible que puguem teletreballar, i més important encara, que els sanitaris ho puguin fer.

"A banda d’agrair els sanitaris també hauríem d’agrair els enginyers informàtics que fan possible que puguem teletreballar, i més important encara, que els sanitaris ho puguin fer"

Amb només tres dies d’immersió digital —la de veritat, no la de les presentacions dels gurús— hem après que la transformació digital no va de tecnologia sinó que va d’actitud. La cervesa va anar pel Sergi i per a tots els que som enginyers informàtics.

Més informació