Internet
La Fundació puntCAT vol "sortir de la zona de confort"
La institució incrementarà el nombre de patrons i donarà veu a la comunitat que va impulsar el domini
La Fundació puntCAT vol tornar als orígens i retrobar-se amb els principis fundacionals. Per això, proposa modificar els estatuts per incrementar el nombre actual de patrons –un total de 10- per situar-se entre els 12 i els 18, obrint també la governança de la institució a la comunitat que fa fer possible el domini -68.000 persones i més de 2.000 empreses. Així, la proposta és que aquests usuaris en puguin escollir un. Com a novetat, obrirà una nova línia d'ajuts per valor de 160.000 euros per projectes sense ànim de lucre alineats amb les "finalitats fundacionals" de la institució.
La institució obrirà una línia d'ajuts de 160.000 euros per projectes alineats amb les "finalitats fundacionals"
Els ajuts treballen per accelerar la transició digital en els territoris de parla catalana i per posicionar aquest àmbit territorial com a comunitat cultural digital, activa i pionera al món, han explicat en un dinar amb la premsa. Amb aquesta finalitat, la Fundació PuntCAT llança els ajuts per tal de finançar projectes amb contingut o estructura digital que tinguin ambició "disruptiva, tracció col·laborativa o caràcter estratègit en les àrees TIC, Llengua, Cultura, Societat i Serveis i Infraestructures estratègiques". Els objectius seran, doncs desenvolupar solucions i serveis digitals per afegir valor als usuaris del domini de manera individual i col·lectiva, dinamitzar el català a internet i innovar en l'àmbit de les tecnologies digitals.
Des de la seva fundació fa més d'una dècada, la institució va obtenir, implantar, expandir i consolidar el domini de manera "exitosa" però ara busquen sortir de la zona de confort per "aprofundir en la relació entre internet i el català", mantenint la seva independència governamental. "El domini és una eina, no una finalitat en si mateixa", ha precisat el director del puntCAT, Carles Salvadó.
En aquest sentit, el secretari del Patronat, Saül Gordillo, ha explicat que es vol tornar a la missió "originària" per intentar que inclogui el "màxim de sensibilitats". "L'objectiu és arribar a més gent i tenir un paper més rellevant de la internet catalana", ha afirmat, a costat del projecte incipient de la comunitat puntCAT.
La fundació busca continuar sent referent en la tecnologia i la llengua, aglutinant "esforços" perquè es puguin continuar tirant endavant. Es plantegen tres línies de treball: tècnica, cultural i estratègica.