L'Smart City acull 700 ciutats globals
El congrés de metròpolis intel·ligents acollirà la seva edició més gran i abordarà estratègies per donar poder als seus ciutadans
L'Smart City Expo World Congress (SCEWC) acollirà el 2017 la seva edició més gran fins el moment. Les xifres previstes tornen a ser de rècord: 700 ciutats d'arreu del món, 675 expositors, representa un 14% més que al 2016, i 420 experts. Entre les ciutats destaquen Berlín, Casablanca, Dubai, Londres, Montevideo, Moscou, Nova York, Quebec, Taipei o Tel Aviv. Inclourà, així mateix, el primer Smart Mobility World Congress, una cimera resultant de la fusió de BcnRail, la fira ferroviària internacional i una pista de mobilitat pròpia.
El congrés e celebrarà enguany entre el 14 i el 16 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Sota el lema Empower Cities, Empower People, el principal congrés internacional sobre smart cities abordarà les estratègies per donar poder a les metròpolis i els seus ciutadans a través de la participació activa, la reflexió crítica, la consciència i l'accés i control sobre decisions i recursos importants. El director de l'Smart City, Ugo Valentí, ha assegurat en roda de premsa que "els enfocaments de governabilitat descendent han desaparegut per sempre i hem de canviar la relació entre els governs de les ciutats i els residents, i fer un pas més. Mai abans a la història s'havia concentrat tant talent i creativitat en tan poc espai".
Així mateix SCEWC acollirà diversos pavellons de països com Austràlia, Àustria, Bèlgica, Xile, Xina, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Holanda, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Noruega, Suècia i els Estats Units.
Linking talent
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat en roda de premsa que crear un esdeveniment com el SCEWC "no és fàcil" i que "tenir a Barcelona un congrés tant global és un orgull per a la ciutat". Segons Serrallonga, "és una gran trobada d'institucions i empreses que no passa enlloc més del món. Després d'aquests anys, hem pogut consolidar aquest congrés i exportar-lo a altres llocs" com Puebla (Mèxic), Kyoto (Japó) o Seul (Corea del Sud).
"Un esdeveniment com el SCEWC és important també per contribuir a crear una ciutat digital, posant el focus en què la revolució tecnològica que estem vivint serveixi per apoderar les ciutats i la ciutadania", ha afegit Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde de Barcelona. L'estand del consistori l'Ajuntament portarà de títol Linking talent, un missatge que apel·la a "connectar el talent" dels emprenedors i que mostra que Barcelona "té la seva manera de fer les coses" en el camp de la innovació. L'estand de Barcelona presentarà una vintena de projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents, tant en el camp de l'habitatge, com de la participació ciutadana, el turisme o el desplegament del 5G, entre d'altre.
L'Smart City d'aquest 2017 ocuparà 30.000 metres quadrats d'exposició i comptarà amb companyies de tots els sectors que abasta el concepte de ciutat intel·ligent, com Alstom, AT&T, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, Engie, FCC, Ferrovial, Fiware, Hexagon, Huawei, Intel, Mastercard, Microsoft, PTC, SAP, Siemens, Silver Spring Networks, Suez o ZTE.
Els ponents
Entre els ponents destacats hi figuren Robert Muggah, politòleg especialitzat en la intersecció entre ciutats, seguretat i tecnologia; Joan Clos, director executiu del Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (UN Habitat) i ex alcalde de Barcelona; Bettina Warburg, investigadora de blockchain, empresària i educadora que treballa amb governs i membres de la llista Fortune 500 per impulsar el desplegament de la tecnologia blockchain; Dimitri Zenghelis, un dels principals experts en economia del canvi climàtic i Sènior Visiting Fellow al Grantham Research Institute de la London School of Economics; i Beth Noveck, directora del Governance Lab i membre del primer Technology Secretariat dels EUA i directora de la White House Open Government Initiative de Barack Obama.