Assistents al XII Sopar d'Enginyeres valencianes | Cedida

IGUALTAT

Les enginyeres reclamen més conscienciació a les noves generacions

Assistents al XII Sopar d'Enginyeres Industrials de València defenen que la professió no entén de gèneres

Dels 3.029 membres del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV), només un 13,6% són dones. El percentatge es correspon amb el 17% d'universitàries que l'any passat van decidir cursar enginyeries i arquitectura en les universitats espanyoles. Una xifra que des de la professió es vol revertir sobretot per fer front als reptes professionals que arribaran en els pròxims anys. "El digital suposa un nínxol d'ocupació i negoci específic i creixent que ofereix múltiples oportunitats per a les quals s'ha d'aprofitar el 100% del talent disponible", apunta Nieves Romero, presidenta del COIICV València.

Aquest dijous més de mig centenar de dones enginyeres s'han donat cita en el XII Sopar d'Enginyeres Industrials que la seu de València del COIICV ha organitzat amb l'objectiu de potenciar la participació en carreres tècniques, l'àrea educativa que engloba les branques de Ciència, Tecnologia, Enginyeries i Matemàtiques, de les dones. En aquest sentit, Romero afegeix que "necessitem conscienciació i motivació per a incrementar el volum de dones en el sector de l'enginyeria i volem generar-les donant a conèixer els molts exemples de dones amb talent que poden exercir de models de referència per a les pròximes generacions".

Romero: "Necessitem conscienciació i motivació per a incrementar el volum de dones en el sector de l'enginyeria"

La nit va comptar amb la presència de l'enginyera industrial i divulgadora científica Patricia Martínez-Lope. El seu projecte final de carrera va ser el disseny d'un simulador de vol en l'Institut Aerospacial Alemany que li va obrir les portes de grans companyies del sector aeronàutic, elèctric, telecomunicacions i petroquímic.