20 milions d'euros d'inversió a la Marina Port Vell per encabir més superiots
Segons Marina Port Vell, un superiot genera 3 milions d'euros anuals per Barcelona
Marina Port Vell ha anunciat una inversió de 20 milions d'euros durant el 2022 per encabir més superiots i reurbanitzar l'entorn dels pantalans. Concretament, l'actuació permetrà ubicar 23 amarratges més per acollir embarcacions fins als 70 metres. La superfície total destinada a l'amarratge de les grans embarcacions serà de 8.531 metres quadrats en total.
Pel que fa el projecte de reurbanització urbanística es durà a terme en un àmbit de 17.637 metres quadrats que inclou els Molls de Sota Muralla, Dipòsit, Barceloneta, Espanya i Rellotge, s'afegirà vegetació en els espais pròxims als molls i s'habilitaran espais per carregar vehicles elèctrics.
Segons el director general de Marina Port Vell, Ignacio Erroz, la despesa de mitjana d'un iot de 55 metres d'eslora és d'uns 3 milions d'euros anuals. Una xifra que pot augmentar fins als 5 milions per a les embarcacions de més de 80 metres.
Els superiots "generen riquesa"
El 2019, aquesta activitat va representar un impacte econòmic de 180 milions d'euros al PIB de Barcelona i 3,1 llocs de treball per a cada amarratge gestionat per la concessionària. A més, en èpoques de major ocupació, les instal·lacions poden donar servei a uns 600 tripulants dels grans iots.
Erroz ha destacat que l'activitat al voltant dels iots "genera riquesa" i suposa un turisme de qualitat "d'alt valor afegit", tant dels que fan escales a la capital catalana com dels qui assisteixen en grans esdeveniments com grans premis de Formula 1 o el Mobile World Congress.
El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, s'ha felicitat per la inversió anunciada per Marina Port Vell i ha reivindicat el port com "l'epicentre de l'economia blava". A més, ha subratllat que la relació amb la ciutat és un "referent" arreu del món en l'atenció als iots de grans eslores creant un ecosistema al seu voltant.