El grup Guissona obrirà un centre a Épila
L'empresa crearà 4.000 llocs de treball a la localitat veïna a la capital aragonesa
El nou centre de producció replicarà el de La Closa de Guissona (Segarra) i l'expansió del grup exigirà 500 noves botigues en el que serà un altre pas del grup per arribar a Madrid, Llevant i el nord d'Espanya.
BonÁrea és l'última baula d'una cadena que va començar fa 58 anys des d'una modesta cooperativa que va començar donant subministraments a ramaders i que aviat va veure que la comercialització era el més important que podia aportar al sector.
Amb aquest objectiu es va aixecar el centre alimentari de Guissona, la producció del qual va en un 80% a les botigues pròpies, ja que se sacrifiquen 175.000 animals diaris que es transformen en un milió d'unitats de paquets amb la descripció del gènere i el preu preparats per a les botigues.
La línia més rellevant és la càrnia, però també té una central lletera d'última generació, una línia de postres làcties, de pa diari, de caldos i cremes, envasaments d'oli, vi i sucs o plats cuinats. I tota aquesta producció exigeix enormes magatzems i centenars de camions que entren i surten del centre i uns 4.000 empleats.
Tot això comporta el compromís en la inversió, prevista en 400 milions d'euros, que per al grup, que s'autofinança, és assumible en un període de deu a dotze anys.
La previsió és que les obres comencin el 2019 i començar amb la contractació dels primers treballadors en un primer centre de distribució per posteriorment posar en marxa els escorxadors, possiblement d'aus el primer, i també de porcí, sales d'esquarterament i de productes elaborats.
El grup reprèn així un projecte que ja va voler impulsar entre el 2008 i el 2010 amb la compra d'una finca a Épila, localitat escollida per al seu nou centre per la seva situació "ideal" a Espanya per proveir el nord, el centre i Llevant.