El programa Joves amb Talent acaba amb èxit la primera edició
Un total de 16 participants finalitzen la formació i encaren la cerca de feina
Un total de 16 joves perpetuencs amb formació superior han finalitzat el programa de Joves amb Talent, impulsat per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.
El programa, iniciat el passat mes d'octubre, va rebre més de 80 sol·licituds. Els requisits per participar-hi eren tenir una titulació superior (estudis universitaris o cicle formatiu de grau superior), ser resident al municipi i menor de 30 anys.
La principal motivació d'engegar aquest programa era atendre a un segment de la població molt significatiu. Santa Perpètua té prop 4.000 joves menors de 30 anys, dels quals, aproximadament 700 estan cursant estudis superiors.
Com reconeixien els mateixos joves a la jornada de Cloenda del Programa, entrar el mercat de treball no és una tasca fàcil per ells, les companyies demanen formació i experiència. I si ningú els dóna l'oportunitat és un peix que es mossega la cua. Reivindiquen poder demostrar el que valen i que se'ls reconegui amb contractacions de qualitat.
Des de l'entorn empresarial del territori es valora molt positivament el fet de poder tenir treballadors en pràctiques a fi de conèixer millor les habilitats i competències dels joves, de cara a futures necessitats de contractació. De fet, tres dels joves del Programa ja s'han quedat treballant als centres de treball on han fet les pràctiques i d'altres s'han emplaçat a seguir col·laborant.
Un dels gerents de les empreses participants, dedicada a la venda de subministraments industrials per a professionals, destacava a la Cloenda que el fet d'haver acollit un jove en pràctiques els ha permès introduir nous desenvolupaments de comerç electrònic i l'ús de xarxes socials orientades al màrqueting. Reconeixia que aquesta experiència ha generat una nova necessitat i que esperen comptar amb el jove. Per algunes companyies més tradicionals incorporar gent jove vol dir incorporar noves tecnologies i noves maneres de treballar.
Una altre dels punts forts del programa ha estat poder comptar amb joves amb perfils formatius molt diferents, des de graduats en Gestió Aeronàutica, a Tècnics de Disseny Gràfic o de Control de Processos Automatitzats.
En resum, en aquesta primera edició del Programa els joves han rebut orientació laboral per potenciar les seves competències professionals i fer més efectiva la seva cerca de feina, 50 hores d'anglès intensiu adaptat al seu nivell, i 200 hores de pràctiques en empreses, a fi de poder posar en pràctica els coneixements adquirits en la seva etapa formativa.