• Territori
  • La indústria tèxtil creix al Maresme

La indústria tèxtil creix al Maresme

El sector encapçala la reactivació del sector, que ha experimentat un creixement del 5,67% en ocupació assalariada

Confecció de la marca Micu Micu
Confecció de la marca Micu Micu
EFE
20 de Març de 2015
Act. 20 de Març de 2015
La indústria tèxtil al Maresme encapçala la reactivació del sector, que ha experimentat un creixement del 5,67% en ocupació assalariada i cotitzacions a la Seguretat Social, segons l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Segons ha informat aquest organisme, actualment, el tèxtil dóna feina a 4.978 persones a la comarca, 267 més que l'any anterior, i el 93,6% d'aquests nous llocs de treball han estat generats per les empreses dedicades a la confecció de peces de vestir.

Paral·lelament a l'evolució favorable de l'ocupació en el sector, s'ha produït un increment del 4,47% en el nombre d'empreses.

En concret, han estat les "indústries tèxtils" les que han experimentat un creixement més intens, amb un 7,08%, davant del 2,64% de creixement de la confecció.

El tèxtil al Maresme està compost bàsicament per microempreses, que representen el 78,28% del parc empresarial de la moda a la comarca.

Les empreses petites (d'11 a 50 treballadors) representen el 19,49% del total i generen el 46,61% de l'ocupació del sector, mentre que el 2,05% de les indústries són mitjanes (tenen entre 51 i 250 treballadors) i generen el 19,37 % de l'ocupació total i només el 0,19% són grans empreses (més de 251 treballadors) i donen feina al 5,88% dels assalariats tèxtils.

Sobre contractació laboral, segons les dades de què disposa l'Observatori de Desenvolupament Local, al llarg de 2014 hi va haver un moviment de 2.917 noves contractacions, fet que suposa un increment del 17,48% respecte a l'any anterior, encara que el 68,26% dels qual van ser de caràcter temporal.

Malgrat aquesta tendència positiva, durant l'any passat també es van registrar set Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) a la comarca, que van afectar 124 treballadors.

Les dades estan en sintonia amb les dels baròmetres de les empreses de la moda en àmbit català i estatal, que defineixen una tendència a la recuperació de la producció de proximitat, entre d'altres qüestions, pel control més directe que poden fer les marques de tota la cadena productiva i pel valor afegit que dóna al producte final el lloc d'elaboració.