Les fires locals, un impuls als municipis barcelonins
La Diputació de Barcelona idea un índex per mesurar l'acceptació i satisfacció per la utilitat dels esdeveniments locals entre la societat
Els Cercles de Comparació Intermunicipal (CCI) que impulsa la Diputació de Barcelona des de fa diversos anys persegueix com a finalitat la reunió de diversos experts municipals amb els objectius de mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant uns indicadors comuns consensuats; formar un grup de treball per intercanviar experiències i impulsar la millora dels serveis.
Segons les dades obtingudes en el resum d'indicadors 2016 dels CCI (amb dades de l'anterior any) les fires segueixen mantenint, de mitjana, un grau de satisfacció dels visitants i dels expositors de 8 i 7,7, respectivament.
Tanmateix, altres dades significatives són el nombre de visites per nombre total d'expositors, que són 352, una dada rellevant que mostra el nombre de visites que té la fira en relació a l'oferta d'expositors i, en aquest sentit, és un indicador que mesura l'impacte que té la fira pel que fa a la capacitat d'atracció de visitants.
Un altre element que proporciona els CCI és el procés de reflexió i debat conjunt per avançar en la millora continua de les fires locals.
Conèixer què pensa la societat
Des de la Diputació de Barcelona assumeixen que actualment s'està vivint "una situació en la qual se'ns demana una especial cura en la gestió dels recursos públics, i projectes com els CCI són de les millors eines per avaluar si les nostres fires van per bon camí o s'han d'adreçar cap a un altre sentit", apunten.
La Diputació de Barcelona considera que "la clau de futur de les nostres fires passa indefectiblement per millorar la seva competitivitat en el procés de distribució de les economies locals, a través del seu posicionament estratègic com a espais singulars i de qualitat, d'intercanvi comercial i social".